EPuBiH

Poziv da se realizira odluka suda o predmetu 'Sejdić-Finci'

Vijesti / Flash | 30. 11. 2016. u 15:43 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europski pokret (EP) u BiH smatra da bi imenovanje pripadnika romske manjine Redže Seferovića za predsjedavajućeg Općinskog vijeća Zavidovići moglo biti dobar uvod i dodatni povod da se politički ozbiljnije i odgovornije priđe konačnom rješavanju slučaja "Sejdić-Finci" koji u velikoj mjeri opterećuje, usporava i usložnjava europski put i prosperitet BiH.

U priopćenju za javnost, Europski pokret u BiH ponovo poziva člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića da bude i ostane ustrajan i uporan u namjeri da se odluka Europskog suda za ljudska prava o predmetu "Sejdić-Finci" realizira do kraja siječnja 2017. godine. Pozivaju i druga dva člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića i Bakira Izetbegovića da daju maksimalan doprinos rješenju tog procesa.

''Time bi se s BiH definitivno skinulo breme diskriminacije građana ove države, pripadnika nacionalnih manjina. To bi rezultiralo podizanjem ugleda i rejtinga domaćih političara, donositelja odluka, odnosno bh. društvu u cjelini bi bio trasiran put k dobivanju statusa države kandidata o čijim dobrobitima i prednostima po sve nas je izlišno i govoriti'' ,priopćila je Pres-služba EP u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close