Nakon četiri sata borbe

Požar kod Konjica pod kontrolom, dežurat će se cijelu noć

Požar je izbio na deponiji gdje su bile skladištene stare gume i plastika
Vijesti / Flash | 31. 08. 2020. u 20:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Klix:ba / Požar kod Konjica pod kontrolom

Veliki požar koji je danas oko 15 sati izbio na deponiji guma i plastike kod Konjica stavljen je pod kontrolu nakon više od četiri sata.

Načelnik stožera Civilne zaštite u Konjicu Husein Hodžić  kazao je za klix kako je u gašenju požara sudjelovala kompletna vatrogasna jedinica, te da su im sa svim svojim resursima pomagali i radnici javnog komunalnog poduzeća.

"Požar još nije ugašen u potpunosti, ali je lokaliziran i stavljen pod kontrolu. Vatrogasci dežuraju i tijekom čitave noći će nadgledati kako ne bi došlo do novog raspirivanja vatre“, pojasnio je Hodžić.

On podsjeća da je požar izbio na deponiji gdje su bile skladištene stare gume i plastika, te da se širio munjevitom brzinom, zbog čega ga je bilo jako teško gasiti. Naglašava da je požar ozbiljno prijetio i zapaljenju postrojenja Centra za upravljanje otpada koji je u neposrednoj blizini.

"U neposrednoj blizini je bio i kompletan vozni park, srećom, sve je spašeno. Nije oštećeno niti jedno vozilo i što je najvažnije, nije povrijeđena niti jedna osoba", kaže Hodžić.

Kopirati
Drag cursor here to close