Nakon vještačenja

Povučena optužnica Oliveru Knezoviću za ubojstvo Vedrana Puljića

Vijesti / Flash | 15. 09. 2017. u 19:27 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Smrt Vedrana Puljića, navijača FK Sarajevo, nikada neće biti razjašnjena, niti će itko odgovarati za njegovo ubojstvo. Županijsko državno odvjetništvo u Splitu izmijenilo je optužnicu te se Oliver Knezović više ne tereti za Puljićevo ubojstvo te ranjavanje još šestorice navijača.

Knezovića sada terete za pokušaj ubojstva, još se ne zna koga točno određeno te za opće opasnu radnju, odnosno da je zapucao ne ciljajući nikoga pojedinačno, prenosi Index.hr.

Po novom činjeničnom opisu Knezović se tereti da je 4. listopada 2009. godine oko 15.25 u Širokom Brijegu, ispred nogometnog stadiona Pecara, tijekom navijačkih nereda pred utakmicu Širokog i Sarajeva, oduzeo pištolj policajcu Draganu Vujeviću i u pravcu grupe navijača Sarajeva ispalio deset metaka, pristajući najmanje jednog od navijača lišiti života te ujedno ugroziti život i zdravlje drugih građana i službenika policije. Nije utvrđeno da je ikoga pogodio.

Do promjene optužnice došlo je nakon 3D vještačenja Vojina Maštruka i očitovanja njegovih bosanskohercegovačkih kolega Bruna Franjića i Alije Kotarevića, a i iskaza svjedoka koji su naveli kako su policajci također pucali po njima.

Vještaci su se složili da je apsolutno nemoguće utvrditi s kojim su oružjem od 43 izuzeta policijska pištolja pogođeni oštećenici. Istovjetni su i zaključci da je zrno kojim je pogođen Puljić moglo biti ispaljeno s mjesta gdje je stao optuženi, ali i iz pravca gdje je stajao policajac Mladen Jurić.

Maštruko je u svom nalazu naveo da hitac koji je pogodio Puljića u glavu najvjerojatnije nije ispaljen s pozicije na kojoj je stajao optuženi, nego vjerojatnije s pozicije parkirališta benzinske postaje.

Vještak je naveo da nije dobio aservate nego samo sudski spis pa nije mogao provjeriti je li hitac koji je usmrtio Puljića ispaljen iz pištolja koji je oduzet jednom od policajaca.

Kopirati
Drag cursor here to close