RS

Povećan broj napada na policijske službenike

Najviše napada bilo je prilikom uspostavljanja narušenog javnog reda i mira (13), a najčešće mjesto napada su bili trgovi i ulice (u 53,8 posto slučaja), podaci su MUPRS-a.
Vijesti / Flash | 10. 06. 2019. u 09:36 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U bh. entitetu Republika Srpska su u 2018. godini evidentirana 53 napada na policijske službenike, 18 više u odnosu na 2017. godinu, u kojima je jedan policijski službenik teže i 50 lakše ozlijeđeno. 

Najviše napada bilo je prilikom uspostavljanja narušenog javnog reda i mira (13), a najčešće mjesto napada su bili trgovi i ulice (u 53,8 posto slučaja), podaci su MUPRS-a. 

Po starosnoj strukturi, najbrojniji napadači su osobe od 18 do 30 godina (53,7 posto). 

U periodu siječanj– travanj 2019. godine evidentirano je 15 napada na policijske službenike (za jedan napad više u odnosu na isti period 2018. godine) u kojima je jedan policajac smrtno stradao i 15 zadobilo lake tjelesne povrede. 

Zadnji slučaj napada na pripadnika MUPRS-a dogodio se u Milićima, gdje je lišena slobode osoba inicijala B.S. (1960.) iz te općine. 

Nakon prijave da narušava javnog reda i mira u jednom ugostiteljskom objektu u Milićima, B.S. je uputio prijetnje, ispoljavajući agresivno ponašanje i prema policijskim službenicima. 

''Prilikom lišenja slobode i preduzimanja svih zakonskih radnji, osoba B.S. je fizički napala jednog policijskog službenika koji je tom prilikom zadobio tjelesne ozljede'', priopćeno je danas iz Policijske uprave Zvornik 

Tijekom proteklih pet mjeseci ove godine, Policijska uprava Zvornik je evidentirala jedan slučaj napada na službenu osobu u vršenju službene dužnosti te osuđuju svaki vid nasilničkog ponašanja i napada na policijce i pozivaju građane da se uzdrže od takvog ili sličnog ponašanja.

Kopirati
Drag cursor here to close