Oslobođen

Potvrđena prvostupanjska presuda Goranu Sariću

Prvostupanjskom presudom Suda Bosne i Hercegovine od 16. veljače optuženi Goran Sarić je oslobođen od optužbe da je radnjama opisanim u izreci presude počinio kazneno djelo genocid.
Vijesti / Flash | 13. 12. 2018. u 14:03 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

FOTO: N1 BiH / Goran Sarić

Vijeće Odjela I za ratne zločine Apelacijskog odjeljenja Suda Bosne i Hercegovine je nakon održane sjednice vijeća Apelacijskog odjeljenja u kaznenom predmetu protiv optuženog Gorana Sarića donijelo presudu kojom se žalba Tužiteljstva Bosne i Hercegovine odbija kao neosnovana, pa se presuda Suda Bosne i Hercegovine od 16.02. ove godine, potvrđuje. 

Prvostupanjskom presudom Suda Bosne i Hercegovine od 16. veljače optuženi Goran Sarić je oslobođen od optužbe da je radnjama opisanim u izreci presude počinio kazneno djelo genocid. Optuženi je oslobođen dužnosti naknade troškova kaznenog postupka. 

Istom presudom oštećeni su s imovinskopravnim zahtjevima upućeni na parnicu. 

Protiv navedene presude žalbu je blagovremeno izjavilo Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine, i to zbog bitnih povreda odredaba kaznenog postupka, kao i pogrešno ili nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, te zbog povrede Kaznenog zakona, sa prijedlogom da vijeće Apelacijskog odjeljenja Suda BiH uvaži žalbu, ukine presudu i odredi održavanje pretresa na kojem će se otkloniti povrede kaznenog postupka, ponoviti dokazi usljed kojih je činjenično stanje pogrešno i nepotpuno utvrđeno, nakon čega će sud, pravilnom primjenom zakona, optuženog Gorana Sarića oglasiti krivim za kazneno djelo genocid i izreći mu kaznu u skladu sa zakonom. 

Odgovor na izjavljenu žalbu Tužiteljstva BiH blagovremeno su dostavili branitelji optuženog, sa prijedlogom da se ista odbije kao neosnovana i prvostupanjska presuda u cijelosti potvrdi. 

Na sjednici Apelacijskog vijeća 24. listopada na kojoj je postupajući tužitelj istaknuo da u cijelosti ostaje kod izjavljene žalbe, i iznio zahtjev da se presuda ukine i odredi održavanje pretresa pred vijećem Apelacijskog odjeljenja. Branitelj optuženog Sarića je izjavio da u cijelosti ostaje pri navodima iz pisanog odgovora na žalbu, priopćeno je iz Suda BiH. 

Kopirati
Drag cursor here to close