Udruga branitelja

Potvrđena oslobađajuća presuda Zdenku Andabaku

Udruga branitelja Domovinskog rata HVO-a u dogovoru sa Zdenkom Andabakom će organizirati zajedničku proslavu povodom.
Vijesti / Flash | 16. 03. 2018. u 07:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga branitelja Domovinskog rata HVO je priopćila kako je pred Sudom BiH potvrđena oslobađajuća presuda zapovjedniku Vojne policije Zdenku Andabaku, koji je bio osumnjičen za ratni zločin protiv Srba u Livnu.

''Naime, u montiranoj lažnoj optužnici protiv Zdenka Andabaka, među ostalim se navodi: „U vremenskom razdoblju od travnja 1992. godine do lipnja 1993. godine, u okviru širokog i sistematičnog napada Hrvatskog vijeća obrane i Vojne policije HVO-a Livno usmjerenog protiv civilnog srpskog stanovništva općine Livno, znajući za taj napad i svjestan da njegove radnje čine dio toga napada, Zdenko Andabak u svojstvu zapovjednika Vojne policije HVO za Operativnu zonu Sjeverozapadna Hercegovina … zajedno s drugim pripadnicima Vojne policije HVO Livno, sudjelovao u udruženom zločinačkom poduhvatu…'', navodi Udruga branitelja Domovinskog rata HVO iz Livna.

Navode  je Andabak ranije oslobođen za navodne ratne zločine protiv Bošnjaka u Livnu.

''Ovo je druga oslobađajuća presuda hrvatskom domoljubu, branitelju i zapovjedniku Zdenku Andabaku, a put kojim je prošao bio je dug i trnovit.  Udruga branitelja Domovinskog rata HVO je oduvijek stajala iza lažno optuženog Zdenka Andabaka, zapovjednika Vojne policije i javno se suprotstavljala napadima kojima je bio izvrgnut ne samo Zdenko Andabak, nego i hrvatski narod i HVO'', navode iz ove Udruge.

Udruga branitelja Domovinskog rata HVO-a u dogovoru sa Zdenkom Andabakom će organizirati zajedničku proslavu povodom, kako kažu, ''oslobađajuće presude za udruženi zločinački pothvat hrvatskom uzniku, heroju i zapovjedniku Zdenku Andabaku''.

Kopirati
Drag cursor here to close