Bh. državljanin

Potvrđena optužnica Senadu Koštiću za pridruživanje ISIL-u

Vijesti / Flash | 10. 03. 2016. u 12:27 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sud Bosne i Hercegovine je 22. veljače potvrdio je optužnicu koja optuženog Senada Koštića tereti da je počinio kazneno djelo protuzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama, priopćeno je danas iz tog suda, piše Fena.

U optužnici se navodi da je Koštić stvorio plan i osigurao potrebna novčana sredstva s ciljem pridruživanja stranoj paravojnoj formaciji koja djeluje van teritorije Bosne i Hercegovine, nakon čega je odlučio da se pridruži terorističkoj organizaciji ISIL-u tzv. Islamskoj državi na području Sirije i Iraka koja je odlukom Vijeća sigurnosti UN-a proglašena terorističkom organizacijom.

Podsjetimo, Koštić rođen 22. listopada 1993. godine se tereti da je osmislio plan i pribavio novčana sredstva s ciljem da otputuje u Siriju, te da se priključi paravojnim i parapolicijskim snagama koje djeluju na području Sirije i Iraka u okviru struktura Islamske države.

Optuženi se tereti da je, početkom 2016. godine, otputovao u Sarajevo, te nakon toga u Podgoricu, odakle je avionom otputovao u Republiku Tursku, s ciljem da se iz Turske ilegalno prebaci na područje Sirije, ali je pravovremenom akcijom policijskih i sigurnosnih institucija, otkriven i spriječen u toj nakani, pa je uhićen.

Kopirati
Drag cursor here to close