Adnan Šljivić

Potvrđena optužnica protiv 'revolveraša' iz Mostara

Šljivić se tereti da je 14. kolovoza ove godine zapucao prema zaštitarima ugostiteljskog objekta „Pećina“u Mostaru koji su prethodno, zbog nedoličnog ponašanja, udaljili tri osobe.
Vijesti / Flash | 10. 11. 2021. u 17:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijski sud u Mostaru je, kako saznaje portal "Avaza", zbog ubojstva u pokušaju i dva kaznena djela izazivanja opće opasnosti za život ljudi, kao i nedozvoljenog držanja oružja potvrdio optužnicu koju je Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanskog kantona podiglo protiv Adnana Šljivića (34).

Također, kako je potvrđeno iz Kantonalnog tužiteljstva u Mostaru na teret mu se stavlja i kazneno djelo neovlaštena nabavka, držanje ili prodaja oružja Zakona o oružju ili streljivu HNŽ.

Šljivić se tereti da je 14. kolovoza ove godine zapucao prema zaštitarima ugostiteljskog objekta „Pećina“u Mostaru koji su prethodno, zbog nedoličnog ponašanja, udaljili tri osobe.

On je negodujući zbog toga iz pištolja CZ 7,65 ispalio u pravcu zaštitara hitac, pogodivši parkirani automobil, nakon čega se udaljio prema stanu koji je koristio u Ulici braće Balaća.

U međuvremenu je, zbog tog incidenta, pozvana policija, a kod njegovog stana, na ulici se okupila veća grupa građana, među kojima su bila i šestorica pripadnika Policijske uprave Mostar.

Šljivić je potom iz istog pištolja kroz prozor zapucao i ispalio hitac koji je pogodio A.V., koji je stajao na ulici, nanijevši mu prostrijelnu ranu u predjelu desne podlaktice. Zatim je, ponovo, ispalio dva hica u pravcu D.Ć., s kojim se, prethodno, verbalno sukobio, a koji je uslijed ispaljenih zrna zadobio više prostrijelnih rana.

Šljivić je nakon toga uhićen, a u stanu je uz pištolj za koji se sumnja da ga je koristio te noći pronađena i municija za automatske i poluautomatske puške.

On je odranije poznat policiji po nizu incidenata i kaznenih djela koja su mu se stavljala na teret.

Kopirati
Drag cursor here to close