Mirko Kordić

Potvrđena optužnica protiv ravnatelja Doma zdravlja Široki Brijeg

Vijesti / Flash | 06. 07. 2017. u 16:01 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijski sud u Širokom Brijegu potvrdio je optužnicu protiv ravnatelja Doma zdravlja Široki Brijeg Mirka Kordića koja se sastoji od tri točke

''Naime, Županijski sud u Širokom Brijegu dana 5. srpnja 2017. godine potvrdio je optužnicu Županijskog tužilteljstva ŽZH u Širokom Brijegu protiv Mirka Kordića, sina Slavka, rođenog 10.11.1979. godine, zbog produljenog kaznenog djela Zlouporabe položaja ili ovlasti iz čl. 383. st. 3. u vezi sa st. 1. KZ F BiH, a sve u vezi sa čl. 55. KZ F BiH'', potvrdio je za SirokiBrijeg.info, Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću ŽT ŽZH u Širokom Brijegu.

''Zimovao'' u Beogradu, pisao da se nalazi na dežurstvu u Domu zdravlja Široki Brijeg

Optuženiku Mirku Kordiću stavljeno je na teret da je kao ravnatelj i odgovorna osoba DZ-a Široki Brijeg, iskoristio svoj službeni položaj, na način da je u razdoblju od 15.9.2014. godine do 15.12.2014. godine, dok se nalazio na stručnom usavršavanju u Beogradu, primao naknade za obavljena dežurstva, iako ih on stvarno nije obavljao, već je to činio njegov kolega, kojem bi na ruke davao određeni novčani iznos, a razliku isplaćenog novca protupravno zadržavao za sebe, na koji način je sebi pribavio protupravnu imovinsku korist u novčanom iznosu od oko 1.372,00 KM.

Podizao plaću pojedincima za 10%

Također, tereti se da je nezakonito donio odluku o dodjeli šefovskog dodatka u visini od 10 % na osnovnu plaću za 11 djelatnika DZ Široki Brijeg, te im je po tom osnovu do 15.12.2015. godine isplaćeno ukupno 64.113,78 KM, iako navedena radna mjesta niti pravilnicima, a niti drugim aktima DZ Široki Brijeg nisu bila predviđena kao rukovodeća, piše SirokiBrijeg.info.

50% ''menadžerskog dodatka'' za osobu koja nije to obavljala

Pored toga, Mirko Kordić se tereti da je omogućio da glavna medicinska sestra DZ Široki Brijeg dobije uvećanje osnovne plaće za 50 % po osnovu ''menadžerskog dodatka'', iako pravilnicima i aktima DZ Široki Brijeg, glavna medicinska sestra nije bila određena kao član menadžmenta, niti je obavljala poslove zdravstvenog menadžmenta, te joj na taj način do 15.12.2015. godine omogućio da pribavi protupravnu imovinsku korist u novčanom iznosu od 13.337,10 KM.

Svojim nezakonitim radnjama oštetio je proračun DZ Široki Brijeg i ZZO ŽZH za gore navedene iznose.

Kako je potvrđeno portalu SirokiBrijeg.info, uskoro se očekuje zakazivanje ročišta o izjašnjenju o krivnji pred Županijskim sudom u Širokom Brijegu.

Kopirati
Drag cursor here to close