Sarajevo

Potvrđena optužnica protiv bivšeg profesora i drugih zbog korupcije

Irfan Šuško se tereti da je u lipnju i srpnju 2017.godine kao profesor na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu uz posredovanje optuženog Hamde Alića zahtijevao i uzeo novac u iznosu od oko 1.500 KM
Vijesti / Flash | 16. 04. 2019. u 11:37 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv Irfana Šuške, Hamde Alića, Dike Šarić, Aide Bičakčić, Hasana Bičakčića, Kerima Bičakčića i Valide Hubić zbog kaznenih djela primanje dara ili drugih oblika koristi, primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem i davanje dara ili drugih oblika koristi.
 
Prema navodima iz optužnice, Irfan Šuško se tereti da je u lipnju i srpnju 2017.godine kao profesor na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu uz posredovanje optuženog Hamde Alića zahtijevao i uzeo novac u iznosu od oko 1.500 KM za polaganje ispita iz predmeta histologija i embriologija životinja i čovjeka. Navedeni novac su optuženi dijelili između sebe. 
 
Istovremeno, Irfan Šuškić, Valida Hubić, inače tehnička tajnica na Medicinskom fakultetu u Sarajevu  i Dika Šarić optuženi su da su pomagali Hasanu Bičakčiću studentu Stomatološkog fakultetu u Sarajevu da nezakonito, točnije, bez učenja položi anatomiju. Zauzvrat su im roditelji Bičakčića obećali novac u iznosu od nekoliko tisuća maraka. 
 
Inače, nakon potvrđivanja optužnice odlukom Općinskog suda u Sarajevu optuženi Irfan Šuško pušten je iz pritvora i izrečene mu je zabrana kontaktiranja i sastajanja sa svjedocima i optuženima, priopćeno je iz Ureda glavne kantonalne tužiteljice.  

Kopirati
Drag cursor here to close