Opet trese

Potres u Hercegovini - epicentar kraj Nevesinja

Ovakve potrese stanovništvo može osjetiti, ali obično ne izazivaju materijalnu štetu.
Vijesti / Flash | 01. 12. 2019. u 04:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tlo u Hercegovini ne prestaje se tresti. U nedjelju u 4:03 sati, Hercegovinu je pogodio potres jačine 4,2 stupnja po Richterovoj ljestvici, a mnoge stanovnike je novo podrhtavanje tla probudilo.  

U 4:10 sati osjetilo se novo podrhtavanje tla, a što su zabilježili seizmološki aparati. Jačina drugog potresa bila je 3 stupnja Richterove ljestvice, a epicentar je bio na 2-3 km sjeverno od Stoca. Također na istoj lokaciji kod Stoca, zabilježen je potres u subotu u 19:29 sati, a jačina je bila 2,9 stupnjeva Richterove ljestvice.

Poslije serije razornih potresa u Albaniji,  te najjačeg potresa koji je Mostar do sad osjetio, tlo se i dalje znatno trese.

 Ovakve potrese stanovništvo može osjetiti, ali obično ne izazivaju materijalnu štetu.

Podsjetit ćemo kako se proteklih dana dogodio niz slabijih i umjerenih potresa na području Hercegovine, a prije nekoliko dana isto područje je uzdrmao jači potres koji je pričinio materijalnu štetu, te je bilo i ozlijeđenih

Seizmička situacija Hrvatske i Bosne i Hercegovine takva da su najčešći potresi uz kvarnersku obalu, po dalmatinskoj Zagori, između Zadra i Šibenika, oko otočića Jabuka, a posebno i najviše diljem južnih dalmatinskih otoka i diljem Hercegovine.

Unatoč svoj tehnologiji i znanosti, nažalost, potres nije moguće predvidjeti. 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close