Komisije

Potrebno utvrditi učinkovit i održiv model naplate RTV pristojbe

Vijesti / Flash | 14. 03. 2016. u 16:12 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povjerenstvo za promet i komunikacije Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) na svojoj 18. sjednici podržalo je principe Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radnom vremenu, obaveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH, te ga dostavila Zastupničkom domu PSBiH u dalju parlamentarnu proceduru.

Povjerenstvo je podržalo i Domu u dalju proceduru dostavila i zastupničku inicijativu Mensure Beganović, koja glasi: "U skladu sa članom 8. Poslovnika Zastupničkog doma PSBiH dostavljam inicijativu kojom se zadužuje Vijeće ministara BiH da, u roku od 60 dana od dana usvajanja ove inicijative u Zastupničkom domu PSBiH, pokrene proceduru usuglašavanja i usvajanja politike razvoja informacijskog društva u BiH, te na osnovu toga pokrene izradu strategije razvoja informacijskog društva Bosne i Hercegovine, koja će biti ključni dokument za razvoj informacijsko - komunikacijskih tehnologija u Bosni i Hercegovini".

Raspravljajući o prijedlogu modela naplate RTV pristojbe, čiji je podnositelj Odbor Javnog radio - televizijskog (RTV) sustava Bosne i Hercegovine, Povjerenstvo je donijelo zaključak kojim je od Odbora Javnog RTV sustava zatražilo da u potpunosti provede zaključke sa 22. sjednice Zastupničkog doma PSBiH, kojim ovaj Dom traži od Odbora sustava da, u skladu sa članom 18. stav (1) i (3) Zakona o Javnom RTV sustavu BiH, utvrdi novi, efikasan i održiv model naplate RTV pristojbe.

Raspravljajući o Informaciji o realizaciji zaključaka ovoga povjerenstva, članovi Povjerenstva za promet i komunikacije konstatirali su da nije realizirano pet zaključaka ovoga Povjerenstva donesenih tijekom 2015. godine, od kojih su tri donesena na sjednici Doma, dok su dva zaključka usvojena na sjednici Komisije.

S tim u vezi, Povjerenstvo je odlučilo upoznati kolegij Zastupničkog doma o nerealiziranim zaključcima koje je usvojio Zastupnički dom PSBiH, kako bi se moglo dalje urgirati ka Vijeću ministara BiH i zahtijevati njihova realizacija, dok je u vezi sa nerealiziranim zaključcima Komisije zatraženo njihovo hitno usvajanje.

Povjerenstvo je usvojilo Prijedlog orijentacijskog radnog plana Povjerenstva za promet i komunikacije za 2016. godinu, navodi se iz Službe za odnose s javnošću.

Kopirati
Drag cursor here to close