Nastavak potrage

Potraga za mladićem iz Visokog seli u Zenicu

Solak je rekao da se baza operacija Federalne uprave Civilne zaštite sutra seli s lokacije u Visokom na Kamberović Polje u Zenicu.
Vijesti / Flash | 16. 12. 2017. u 22:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potraga za mladićem Aldinom Mulićem, koji je prije četiri dana pao u korito rijeke Miljacke u Sarajevu, bit će nastavljena rano ujutro, izjavio je direktor Federalne uprave Civilne zaštite Fahrudin Solak.

Solak je rekao da se baza operacija Federalne uprave Civilne zaštite sutra seli s lokacije u Visokom na Kamberović Polje u Zenicu. 

On je naveo da će ljudstvo rasporediti na tri mosta u Zavidovićima, Maglaju i Doboju odakle ćemo dronovima pretraživati teren, a vizualno pregledati i obale rijeke Bosne do Doboja, piše Srna.

"Ne znamo da li ćemo i sutra imati volontere, ali u dogovoru s Agencijom za vodno područje Save dogovorili smo da njihovi promatrači nadgledaju neka područja", dodao je Solak. 

Vodostaj rijeke Bosne tijekom prošle noći povišen je za jedan metar, a povećanje i nova kiša očekuju se i večeras. Zbog otpada i stabala koje rijeka sa sobom nosi, korištenje čamaca i pretraga pod vodom, zbog opasnosti za ljudstvo, ni sutra neće biti moguće. 

U akciji potrage za Mulićem danas je sudjelovalo više stotina pripadnika Federalne uprave Civilne zaštite, Republičke uprave Civilne zaštite, MUP-a Zeničko-dobojskog kantona i volontera. 

Aldin Mulić pao je u korito rijeke Miljacke u Sarajevu u noći između utorka i srijede, a za njim je u vodu skočio Irhanom Fočo, čije je tijelo pronađeno u četvrtak kod Visokog.

Kopirati
Drag cursor here to close