Potrebna pomoć volontera

Potraga za Davidom Majićem bez rezultata, sutra se uključuje i helikopter

Vijesti / Flash | 04. 02. 2016. u 19:13 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon cjelodnevne potrage nisu otkrivene nikakve informacije ni tragovi koji bi pomogli u pronalasku 24-godišnjeg Davida Majića koji se u srijedu ujutro uputio na područje Velikog Vrana.

Kako je za N1 potvrdio Zdenko Marić, predsjednik Saveza gorskih službi spašavanja u BiH, sutra bi u potragu za Majićem trebao biti uključen i helikopter Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Kako je Marić kazao, u potragu je uključeno preko 80 osoba, članova gorskih službi spašavanja iz cijele BiH. Kao ispomoć, u potragu su se uključili i članovi hrvatskih gorskih službi spašavanja.

"Veliki problem u potrazi predstavlja visok snijeg koji je pokrio tragove. On je dobar planinar, poznaje planinu i često ide na planinarenje. Jučer ujutro je krenuo bez ruksaka i na sebi je imao toplu odjeću", kaže Marić za N1. 

Potragu za Davidom Majićem iz Kongore kod Tomislavgrada u srijedu oko 22:00 sata pokrenuli su članovi njegovog Planinarskog društva "Orlova Stina", nakon što je dojavljeno da se nije vratio kući.

Iz Planinarskog društva pozvali su sve koji imaju odgovarajuću opremu za zimske uvjete da se priključe potrazi za 24-godišnjim mladićem. Baza je u Hajdučkim vrletima na Blidinju, a zainteresirani za pomoć mogu se javiti Tomislavu Majiću (063/359-616) i Anti Vukadinu Jokariću (063/330-097).

Kopirati
Drag cursor here to close