Ne zadužujte grad

Potpuno neprihvatljiv način izgradnje sportske dvorane i rekonstrukcije ruševina

Vijesti / Flash | 29. 06. 2017. u 12:06 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Naša stranka načelno podržava izgradnju sportske dvorane, rekonstrukciju ruševina kao što je ''Nama'', kao i većinu mostarskih kapitalnih investicija, ali način na koji se to radi, a posebno legislativa koja stoji iza svega toga potpuno nam je neprihvatljiva, navodi se u priopćenju.

''Na način da se odlukom kantona preskakanjem ili izbacivanjem iz igre Gradskog vijeća te grad zaduži za procijenjenih 40 milijuna KM, krajnji je izraz političke neodgovornosti i nelegalnosti. Nitko u ime nepostojećeg Gradskog vijeća nema ni moralno, a niti političko pravo zaduživati Grad Mostar i njegove građane, koji će te kredite vraćati'', kazao je Tarik Tanović, potpredsjednik Naše stranke Mostar.

Za Našu stranku posebno je problematično kako HDZ i SDA lako dolaze do političkog dogovora oko trošenja novaca i zaduživanja i onako prezaduženog grada, a kad je potrebno dogovoriti implementaciju presude Ustavnog suda i održati lokalne izbore, onda se mogućnost za dogovore pretvori u namjernu opstrukciju istih.

''Vlast treba da zna da je održavanje lokalnih izbora prioritet, te da sve što se danas radi jednog dana će doći pod povećalo neke nove vlasti, a sigurni smo i istražnih organa'', kazali su iz Naše stranke.

Još su jednom naglasili kako je neprihvatljivo bilo kakvo rješenje koje ne podrazumijeva održavanje lokalnih izbora, i dodali kako su sve druge opcije HDZ-SDA pokušaji da zadrže pozicije u kojima samo oni upravljaju i rasipaju naše novce.

Kopirati
Drag cursor here to close