Poboljšanje kvaliteta usluga

Potpisan sporazum o suradnji staračkih domova u Tomislavgradu

Prioriteti će biti suradnja po pitanju smještaja korisnika, edukacije djelatnika, kao i zajedničkog iznalaženja sredstava potrebnih za što kvalitetniji rad tih ustanova.
Vijesti / Flash | 16. 10. 2019. u 17:15 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu je u Tomislavgradu potpisan sporazum o suradnji između Staračkog doma Sv. Nikola Kazaginac i JU Starački dom Tomislavgrad.

U nazočenosti općinskog načelnika Ivana Vukadina, sporazum su potpisali direktor Staračkog doma Sv. Nikola Kazaginac Nikola Renić i ravnatelj JU Starački dom Tomislavgrad Ante Sladoja.

Kako su istaknuli potpisnici, sporazum za cilj ima unaprijediti poslovnu suradnju, te podići kvalitetu usluge smještaja starijih i nemoćnih osoba na području Tomislavgrada.

Prioriteti će biti suradnja po pitanju smještaja korisnika, edukacije djelatnika, kao i zajedničkog iznalaženja sredstava potrebnih za što kvalitetniji rad tih ustanova, navodi Fena.

Inače, Javna ustanova Starački dom Tomislavgrad djeluje od 1998. godine. Osnivač joj je Općinsko vijeće Tomislavgrad, a njene usluge ustanove trenutno koristi 115 korisnika smještenih u 51 sobu (od jednokrevetnih do četverokrevetnih ), a po riječima ravnatelja velika je potražnja za dodatnim smještajnim kapacitetima.

Oko 70 posto korisnika Staračkog doma dolazi s prostora općine Tomislavgrad, 20 posto s prostora Livna, dok ostali štićenici dolaze s prostora Kupresa, Rame, Posušja, Čapljine.

U Staračkom domu Tomislavgrad zaposleno je 39 osoba.

Starački doma Sv. Nikola Kazaginac privatna je ustanova. Smještena je pored Buškog jezera, u blizini graničnog prijelaza Kamensko. Kapacitet tog doma je 120 ležaja.

Kopirati
Drag cursor here to close