Oprezno, pješaci

Radovi na cesti izazvali urušavanje na 'novom mostu' u Mostaru

Netko će nastradati, zabrinuto komentiraju građani Mostara.
Vijesti / Flash | 19. 11. 2019. u 11:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Redakciji portala Bljesak.info javio se čitatelj, koji kako kaže strahuje da bi netko mogao nastradati na dijelu gdje se gradi nova cesta od novog mosta na Neretvi do naselja Rudnik, uz trasu nekadašnje željezničke pruge.

Name, u e-mailu uz priložene fotografije čitatelj navodi kako je ''potkopan put ispod nogostupa i kockice sa nogostupa propadaju i vise u zraku. Ispod je provalija od 10 i više metara a djeca tuda prolaze u školu''.

''Netko će nastradati vrlo brzo'' – navodi čitatelj.

Foto: Čitatelj / Potkopan put ispod nogostupa koji se urušava

Iz poduzeća Cadoro-ing d.o.o. Mostar koja vrši nadzor na izgradnji ove ceste, rečeno nam je da oni ''nemaju ništa s tim, obzirom da su radovi trenutačno zaustavljeni u onom dijelu za koji su oni zaduženi.''

Naime, poduzeće HP Investing d.o.o. Mostar na tom dijelu ceste, uz most pravi kolektor i kako su kazali iz poduzeća Cadoro za Bljesak.info, ne mogu se nastaviti radovi – dok se kolektor ne završi.

Kontaktirali smo i poduzeće HP Investing d.o.o., te nam je rečeno da će nam dati odgovor na upit. Do zaključenja teksta, nismo dobili odgovor.

Foto: Bljesak.info / Radovi na novoj cesti izazvali urušavanje na novom mostu u Mostaru
Foto: Bljesak.info / Radovi na novoj cesti izazvali urušavanje na novom mostu u Mostaru
Foto: Bljesak.info / Radovi na cesti Sutina-Rudnik

Podsjećamo, radovi na ovoj dionici ceste počeli su u listopadu ove godine, a planirana je izgradnja ceste sa dvije kolničke trake i nogostupima sa obje strane ceste. Cesta će se uključivati na prometnicu Avenija – Sjeverni logor, te cestu Mostar – Raštani – Vojno.

Također, predviđeno je rješavanje oborinske odvodnje, ugradnja potrebne prometne signalizacije, kao i javna gradska rasvjeta. Radove izvodi poduzeće Amitea d.o.o. Mostar, a projekt je vrijedan 409.465,62 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close