Upozorenje

Posušje: Izazivače požara čekaju stroge kazne

Iz Općine Posušje upozorili su stanovništvo da je zabranjeno bilo kakvo paljenje vatre na otvorenom te apelirali na pridržavanje zakonskih odredbi.
Vijesti / Flash | 03. 03. 2021. u 17:13 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog pojave većeg broja požara u proteklih nekoliko dana na području Posušja i Zapadnohercegovačke županije koji pričinjavaju veliku materijalnu štetu te ugrožavaju stambene objekte i živote ljudi, iz Općine Posušje upozorili su stanovništvo da je zabranjeno bilo kakvo paljenje vatre na otvorenom te apelirali na pridržavanje zakonskih odredbi.

"Posebno se skreće pozornost stanovništvu, ako uslijed spaljivanja korova nastane požar koji bi za posljedicu imao veću materijalnu štetu ili opasnost za ljudske živote, da su za to u skladu s Kaznenim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine predviđene kazne zatvora ili novčane kazne", stoji u priopćenju.

Pozvali su stanovništvo da se pridržava zakonskih odredbi, da ne pali vatru na nedopuštenim mjestima, ne ostavlja upaljenu vatru bez nadzora, ne uništava prirodu i okoliš, jer, kako navode, mala nepažnja može imati nesagledive posljedice za koje mogu i kazneno odgovarati.

Također, zamolili su sve one koji primijete požar da to dojave vatrogascima na broj 123.

Kopirati
Drag cursor here to close