Razgovor

Posljednja posjeta predsjednika Srbije bit će Republika Srpska

Vijesti / Flash | 25. 04. 2017. u 01:48 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Aleksandar Vučić i predsjednik Tomislav Nikolić u ponedjeljak su se dogovorili da bi posljednja službena posjeta aktualnog šefa države trebala biti Republika Srpska. To piše "Blic" koji navodi da je Nikolić izrazio želju da u tu posjetu ide sa Vučićem.

Među temama su bile i službe sigurnosti, a kako piše list, pozivajući se na dobro obaviještenog sugovornika, Vučić i Nikolić su dogovorili da 31. svibnja bude primopredaja dužnosti i polaganje zakletve, a između 15. i 20 lipnja inauguracija novog predsjednika.

Vuičić i Nikolić su se dogovarali oko toga tko treba zamijeniti premijera na mjestu šefa službi sigurnosti. Nekoliko imena je u opticaju, a uskoro bi trebalo da se donese i konačna odluka, navodi izvor "Blica" upoznat sa detaljima sastanka.

Kako navodi list, najviše riječi bilo je oko toga gdje treba biti posljednja službena posjeta Nikolića, a kako navodi sugovrnik lista, predsjednik je poželio da to bude RS i izazio je želju da i Vučić krene sa njim.

"Želja je da se na teritoriji RS izgradi veliki spomen-park žrtvama iz Jasenovca i to će biti tema zajedničkog sastanka Vučića i Nikolića sa Miloradom Dodikom i rukovodstvom RS", navodi sugovornik "Blica".

U planu je da tri četvrtine troškova snosi Vlada Srbije, a jednu četvrtinu vlada RS, a kako kaže sugovornik, u taj spomen park bit će uloženo milijun eura. Vučić i Nikolić sastali su se u ponedjeljak u Vladi Srbije, sastanak je trajao dva sata, a njih dvojica su razmijenili mišljenja i o svim važnim pitanjima sa posebnim osvrtom na stanje u regiji.

Posebno su se dotaknuli sveukupne sigurnosne situacije u regijionu nastale posljednjih dana, navodi "Blic". Razgovarali su i o posljednjim pretećim izjavama premijera Albanije Edija Rame, kosovskog predsjednika Hashima Thaqija i predsjednika Skupstine općine Bujanovac Jonuz Muslijua, a tiču se 'velike Albanije', navodi izvor. Na kraju razgovora Vučić i Nikolić su dogovorili da i u budućnosti blisko surađuju.

Kopirati
Drag cursor here to close