Infekcija

Posavina: Testirane tri osobe, jedna ima koronavirus

Pozitivna osoba, navode, je smještena u izolatoriju Županijske bolnice u Orašju.
Vijesti / Flash | 21. 03. 2020. u 13:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Krizni stožer Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske (ŽP) u subotu je potvrdio da su testirane ukupno tri osobe, od kojih je jednoj osobi potvrđena infekcija koronavirusa.

Pozitivna osoba, navode, je smještena u izolatoriju Županijske bolnice u Orašju.

Samoizolacija je rješenjima županijskog sanitarnog inspektora određena za 297 osoba.

Djelatnici MUP-a ŽP provjeravaju osobe u samoizolaciji. Za osobe koje ne poštuju mjeru samoizolacije, tvrde, bit će sačinjena službena zabilješka koja se dostavlja nadležnoj Županijskoj inspekcijskoj službi radi poduzimanja zakonom predviđenih mjera.

''Ukoliko se utvrdi da se navedene osobe i dalje ne pridržavaju mjera samoizolacije ministar zdravstva i socijalne politike ŽP i predsjednik Kriznog stožera će odrediti dodatne mjere, a to je da će navedene osobe biti smještene u izolatorij'', navode iz Stožera.

Podsjećaju da su i dalje su na snazi sve naredbe i preporuke Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike ŽP i Županijskog stožera civilne zaštite.

''Posebno naglašavamo obvezu svih osoba koje su ovih dana doputovale na područje Županije Posavske iz zemalja zahvaćenih koronavirusom da se obavezno jave zdravstvenim ustanovama u Županiji Posavskoj na dolje navedene brojeve telefona zbog daljnjih uputa'', stoji u priopćenju ŽP u 11 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close