Mađarski veleposlanik u BiH

Pósa: Građani BiH nisu dobro informirani o NATO-u

Građani BiH, i oni koji su za NATO integracije i oni koji su protiv, nisu dobro informirani o Savezu, ocijenio je u intervjuu za današnje "Oslobođenje" mađarski veleposlanik u BiH Krisztián Pósa.
Vijesti / Flash | 13. 11. 2019. u 09:31 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Građani BiH, i oni koji su za NATO integracije i oni koji su protiv, nisu dobro informirani o Savezu, ocijenio je u intervjuu za današnje "Oslobođenje" mađarski veleposlanik u BiH Krisztián Pósa.

Mađarska je od ove godine kontakt-točka NATO-a za BiH, a Pósa kaže da ono što se svakog dana vidi, odnosno iz svakodnevnog iskustva može reći je da je jedan dio građana automatski za NATO, a drugi dio građana uglavnom automatski protiv.

''Naravno, svjesni smo činjenice da je to prvobitno zbog povijesnih događanja koja su se događala u posljednjih 10,15 ili 20 godina na tlu Bosne i Hercegovine, odnosno bivše Jugoslavije. Ako malo dublje analiziramo gore navedeno, možemo zaključiti da oba dijela društva - i oni koji su protiv i oni koji su za - nisu dovoljno informirani ili ne raspolažu sa dovoljno informacija kada je riječ o NATO-u. Naše Veleposlanstvo - koje od ove godine obavlja zadatke NATO-kontakt Veleposlanstva u BiH - prvobitno stoji na raspolaganju onim slojevima građanstva koji stvarno žele imati na raspolaganju više informacija o NATO-u, a to su uglavnom studentske i akademske zajednice, odnosno neka civilna udruženja'', rekao je on.

Navodi kako je ove godine Mađarska već 20 godina punopravna članica ove uspješne integracije, tako da kad govori o svojim iskustvima, onda stvarno ima što reći svojim partnerima.

''Fokusiramo se na sadržaj, a ne na aktualnu političku pozadinu ove priče. Nije nam cilj reći što je dobro za građane, jer to na kraju krajeva svatko mora sam odlučiti, već govorimo o našim mađarskim iskustvima'', - kazao je Pósa za "Oslobođenje".

Kopirati
Drag cursor here to close