Odgovornost sviju nas

Poruka medicinskim djelatnicima: Ne hodajte izvan bolnice u službenoj odjeći

Iz SKB-a Mostar za Bljesak su kazali kako je Kodeksom profesionalne etike radnika SKB-a Mostar, zabranjena nošenja službene odjeće izvan prostorija ove bolnice.
Vijesti / Flash | 27. 03. 2020. u 09:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Redakciji portala Bljesak.info javili su se stanovnici naselja Bijeli brijeg koji upozoravaju na neprimjereno ponašanje pojedinog medicinskog osoblja SKB-a Mostar.

Čitatelji navode, kako u vrijeme epidemije koronavirusom u Mostaru u trgovine pojedini medicinari dolaze u službenoj odjeći te ostavljaju dojam neodgovornosti.

''U vrijeme epidemije koronavirusa i same situacije u kojoj se nalazi bolnica u Mostaru nakon pojave prvog slučaja zaraze ovim virusom oni bi trebali biti prvi koji se odgovorno ponašaju, a ne u trgovine dolaziti u klompama i odorama kako da se ništa ne događa'', rekli su.

Iz SKB-a Mostar za Bljesak su kazali kako je Kodeksom profesionalne etike radnika SKB-a Mostar,  zabranjena nošenja službene odjeće izvan prostorija ove bolnice.

''Naredbom Kriznog stožera SKB-a Mostar zabranjeno je za vrijeme radnog vremena izlaziti i zadržavati se u ugostiteljskim objektima, a isto se odnosi i na trgovine. Kršenje ovih odredbi predstavlja lakšu  i težu povredu radne obveze te podliježe procesuiranju sukladno općim aktima SKB Mostar'', rekli su.

Podsjetimo, prvi slučaj zaraze koronavirusom zabilježen u Mostaru izazvao je ozbiljan medicinski incident, izolaciju medicinskog osoblja i bolničkih odjeljenja.

Naime, pojavio se 16. ožujka baš u SKB-u Mostar kada su dva pacijenta s respiratornim teškoćama i upalom pluća smješteni na Odjel za plućne bolesti. Tek naknadno otkriveno je da je jedan od njih pozitivan na COVID-19.  

Trenutno je i jedna medicinska sestra iz bolnice pozitivna na koronavirus te se nalazi u samoizolaciji.

''Svi trebamo biti odgovorni u ovoj situaciji i pridržavati se danih mjera oko sprečavanja širenja ovog virusa. Medicinsko osoblje treba biti primjer svima nama takvog ponašanja'', poručili su stanovnici naselja Bijeli brijeg.

Kopirati
Drag cursor here to close