Opasnost za zdravlje

Pored Doma zdravlja i vrtića: Kroz centar Glamoča protiče kanalizacija

Vijesti / Flash | 22. 05. 2017. u 16:16 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Da i to je BiH. Kanalizacija već mjesecima teče kroz centar Glamoča, a ispred Doma Zdravlja u Glamoču nalazi se ogromna rupa puna kanalizacijske vode.

Kroz sami Glamoča duž ulice Dušana Ćubića teče kanalizacija, oko 50 metara od ovoga izvora zaraze nalazi se dječji vrtić u kojemu svakodnevno borave djeca, a isto tako u neposrednoj blizini se nalaze šahtovi za pitku vodu. Kako pišu HBŽ vijesti, postoji mogućnost miješanja kanalizacije i pitke vode s nesagledivim posljedicama za zdravlje ljudi.

Opasnost za zdravlje stanovnike ove ulice, djecu u vrtiću, ali i sve druge stanovnike Glamoča je velika s obzirom na to da se u kanalizaciji mogu naći mnoge patogene bakterije. Među tim bakterijama mogu biti prisutni uzročnici kolere, tifusa, salmoneloze, dizenterije ili gastroenteritisa, a njihov je utjecaj najveći na osobe s oslabljenim imunitetom i djecu, kod kojih su moguće razne infekcije'', pišu HBŽ vijesti.

Nažalost ovo nije prvi i jedini slučaj kanalizacije u centru Glamoča, ispred Doma Zdravlja u Glamoču se preko godinu dana nalazi ogromna rupa u koju utječe velika količina kanalizacijske vode, s obzirom na to da ova rupa nije sanirana godinu dana u kanalizacijsku vodu su se nastanile žabe i štakori.

''Rupa predstavlja višestruku opasnost za ljude s obzirom na to da se nalazi pokraj Doma zdravlja u koji dolaze bolesnici s oslabljenim imunitetom, ali najveća opasnost dolazi iz činjenice da se rupa nalazi nasred puta i da se za vrijeme kiše napuni do vrha i izgleda kao obična lokva'', pišu HBŽvijesti.

Kopirati
Drag cursor here to close