Civili neka rade

Poplave: Vojska je zadnja za pomoć

Ukoliko lokalni centri civilne zaštite nisu u mogućnosti pružiti potrebnu pomoć, oni zahtjev prosljeđuju entitetskim centrima civilne zaštite.
Vijesti / Flash | 14. 05. 2019. u 12:38 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''U vezi s angažiranjem resursa Oružanih snaga BiH u pružanju pomoći civilnim organima, u propisanoj proceduri u reagiranju na prirodne i druge nesreće Ministarstvo obrane BiH je zadnja instanca za pružanje pomoći, odnosno zahtjev za upotrebu resursa Oružanih snaga BiH se podnosi kada se iscrpe svi resursi ostalih nadležnih institucija'', navodi se u priopćenju za javnost Ministarstva obrane BiH.

Kako je navedeno, ukoliko postoji potreba za pomoć ugroženima od prirodnih i drugih nesreća, u ovom slučaju od poplava, potrebno je da se javite lokalnim centrima civilne zaštite na broj 121.

Ukoliko lokalni centri civilne zaštite nisu u mogućnosti pružiti potrebnu pomoć, oni zahtjev prosljeđuju entitetskim centrima civilne zaštite.

''U slučaju da pomoć entitetskih centara civilne zaštite nije dovoljna, oni zahtjev prosljeđuju Operativno-komunikacijskom centru Ministarstva sigurnosti BiH na broj 033/492-778, koji su nadležni za kontakt s Ministarstvom obrane BiH po pitanju angažiranja i korištenja resursa Oružanih snaga BiH. Ministarstvo obrane i Oružane snage BiH stavile su raspoložive resurse u stanje pripravnosti, kako bi, kao i do sada, bili na raspolaganju civilnim strukturama vlasti i svim građanima BiH'', navedeno je.

 

Kopirati
Drag cursor here to close