Nevrijeme

Poplave uzrokuju kaos širom Europe

Vijesti / Flash | 05. 06. 2016. u 20:38 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najmanje 18 osoba je poginulo u poplavama koje su, poslije obilnih padalina, pogodile Njemačku, Francusku, Rumunjsku i Belgiju, a u istočnom dijelu Francuske se predviđa novo nevrijeme.

Nivo vode u Parizu polako opada, pa je ponovo otvorena izložbena dvorana Gran Pale, zdanje iz 1900. godine, dok su Louvre, kao i pojedine željezničke stanice, i dalje zatvorene.

Francusku su pogodile najgore poplave u posljednja tri desetljeća, što je izazvalo izlivanje Sene.

Nove nepogode predviđaju se za istočne dijelove Francuske. U Normandiji se očekuje i dalji porast Sene, a više od 11.000 domaćinstava je i dalje bez struje, prenosi agencija AP.

Francuski presjednik Francois Hollande najavio je da će sutra na sastanku, kojim će predsjedavati premijer Manuel Valls, biti procjenjene posljedice poplava.

''U srijedu će biti održana sjednica vlade na kojoj će takođe biti riječi o poplavama'', rekao je Hollande u intervjuu za francuski Inter radio.

U Njemačkoj je, zbog najavljenog nevremena, otakazan treći i posljednji dan popularnog festivala rock glazbe "Rock am Ring", nakon što je u subotu u udaru groma povrijeđeno 80 osoba, od kojih neki teže, priopćili su organizatori festivala.

Rasprodati "Rock am Ring", koji se održava već 31. godinu, a ove godine mu je sudjelovalo više od 90.000 ljubitelja glazbe, održava se na nekadašnjem aerodromu u blizini grada Mendig, prenosi agencija Reuters.

Kopirati
Drag cursor here to close