Odluke entiteta

Policijski sat u RS-u, nošenje rukavica više nije obavezno

Od 7. svibnja u RS bit će na snazi i nova satnica ograničenja kretanja, koja se sada pomjera s 20 na 22 sata i trajat će do 5 sati.
Vijesti / Flash | 05. 05. 2020. u 17:17 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Zabrana kretanja u Republici Srpskoj bit će na snazi od srijede u 15 sati do 7. svibnja u 5 sati, a ukida se i obaveza nošenja rukavica na javnim površinama'', potvrdio je u utorak entitetski premijer Radovan Višković.

Taj prošireni policijski sat uvodi se zbog sutrašnje slave Đurđevdan.

Od 7. svibnja u RS bit će na snazi i nova satnica ograničenja kretanja, koja se sada pomjera s 20 na 22 sata i trajat će do 5 sati.

''Sve dok struka ne kaže drugačije, ostaje na snazi policijski sat u tom vremenu'', potvrdio je Višković na konferenciji za novinare i napomenuo da je liberalizacija mjera uslijedila nakon stavova nadležnih stručnih osoba.

Najavio je da se od srijede ukida obaveza nošenja rukavica na javnim površinama, ali ostaje obaveza nošenja zaštitnih maski.

U zatvorenim površinama će se, kaže, nositi maske.

Nakon sjednice entitetskog Štaba za vanredne situacije, Višković je rekao da će osobama starijim od 65 godina biti dozvoljeno kretanje od 7 do 13 sati svim danima.

Entitetski premijer je rekao da će od 11. svibnja, uz poštivanje svih zaštitnih mjera, biti dozvoljen rad frizerskim i kozmetičkim salonima, autoškolama, restoranima, kafićima, roštiljnicama, privatnim stomatološkim ambulantama, javnom prijevozu na gradskim i republičkim linijama, teretanama na otvorenom, predškolskim ustanovama...

''Hoteli, hosteli, kina, kazališta, dječje igraonice, škole, po mišljenju struke, još ne mogu početi sa svojim aktivnostima'', rekao je Višković.

Usvojena je i odluka o podjeli 18 respiratora za sve bolnice u tom bh. entitetu, a Đački dom u Doboju bit će stavljen u funkciju za pozitivne osobe na koronavirus, a koje nemaju značajnije zdravstvene tegobe.

Kopirati
Drag cursor here to close