Lokalni izbori

Ponovit će se izbori na jednom biračkom mjestu

Danas su poništeni izbori za načelnika općine i Skupštinu općine održane u nedjelju, 15. studenog, na redovnom biračkom mjestu u Suhači /007B040/ u izbornoj jedinici Novi Grad.
Vijesti / Flash | 19. 11. 2020. u 18:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Središnje izborno povjerenstvo BiH danas je poništilo izbore za načelnika općine i Skupštinu općine održane u nedjelju, 15. studenog, na redovnom biračkom mjestu u Suhači /007B040/ u izbornoj jedinici Novi Grad i ponovne zakazala za nedjelju, 29. studeni.

Ponovni izbori sprovest će se na osnovu istih kandidatskih listi i istih izvoda iz Središnjeg biračkog spiska koji su korišteni na dan lokalnih izbora, priopćeno je večeras iz CIK-a BiH.

Iz ove institucije pojasnili su da je na izborni dan na redovnom biračkom mjestu u Suhači izborni proces prekinut prije zakonom utvrđenog vremena i nije završen.

Na današnjoj sjednici SIP-a BiH je usvojio i zaključke o pokretanju postupka utvrđivanja povreda pravila izbornog procesa ili izbornih prava na biračkim mjestima u osnovnim izbornim jedinicama Doboj i Srebrenica, prenosi Srna.

 

Kopirati
Drag cursor here to close