Pomozimo

Pomozi.ba: Akcija 'Ramazan 2021' za sve ljude u potrebi

''Ponosni smo na činjenicu da smo prvog dana Ramazana donirali pola milijuna maraka. Od spomenutih 500.000 KM, za liječenja oboljelih uplatili smo 370.153 KM''
Vijesti / Flash | 14. 04. 2021. u 11:44 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pored svakodnevnih projekata i aktivnosti, Udruženje "Pomozi.ba" i ove godine pokreće akciju ''Ramazan 2021'' koja se ogleda u podjeli ramazanskih paketa i iftara socijalno ugroženim građanima, bez obzira na vjeru, naciju, jer glad ne bira vjeru, naciju, porijeklo, niti društveni status.

Cijena jednog paketa iznosi 50 KM, iftara 5 KM. Pozivom na broj 17022, koji je jedinstven za sve bh. operatere donira se 2 KM, kao podrška akciji.

Obroke i iftare isporučuju starim i bolesnim ljudima koji nisu u stanju sami pripremiti obrok niti iftar.

''Ponosni smo na činjenicu da smo prvog dana Ramazana donirali pola milijuna maraka. Od spomenutih 500.000 KM, za liječenja oboljelih uplatili smo 370.153 KM, jednoj obitelji donirano je 30.000 KM za kupovinu kuće, dok je za potrebe kuhinja uplaćeno 39.116 KM'' - navode iz humanitarne organizacije Pomozi.ba.

Prvog dana Ramazana isporučili su i oko 11 tisuća obroka i iftara, koji su pravljeni u kuhinjama Pomozi.ba diljem BiH, prosječne vrijednosti 5 KM, i sve to, naglašavaju, zahvaljujući humanim građanima koji se uvijek rado odazivaju na sve akcije.

Pored poziva na humanitarni broj, pomoći se može donacijom prehrambenih i higijenskih artikala, na adresu Dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, Sarajevo.

Za novčane donacije tu su i opcije doniranja putem PayPal sustava, te uplate na domaće i inozemne račune, kao i račun Pomozi.ba organizacije u Austriji.

Više informacija o humanitarnoj akciji "Ramazan 2021" može se dobiti na web stranici Udruženja ''Pomozi.ba''.

Kopirati
Drag cursor here to close