Vatra

Pomoć kanadera bila presudna u gašenju požara u Širokom Brijegu

''Vatra je prijetila kućama i vatrogasci, unatoč velikim naporima, nisu mogli zadržati požar koji je uz pomoć vjetra nadirao sve jače prema kućama.''
Vijesti / Flash | 16. 08. 2021. u 12:32 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Požari na području Širokog Brijega stavljeni su pod kontrolu i većim dijelom su ugašeni, rekao je u izjavi za Fenu ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije zapadnohercegovačke (ŽZH) Drago Martinović.

''U mjestima Rujan i Crnač još gore manji požari koji nisu do kraja ugašeni, ali su stavljeni pod nadzor i ne predstavljaju opasnost za stanovništvo i kuće. Ta dva požara bit će brzo ugašena zahvaljujući iscrpnom radu naših vatrogasaca'' – kazao je Martinović.

Martinović je kazao kako je pomoć kanadera, koji su u nedjelju stigli iz Republike Hrvatske, bila presudna u gašenju požara na području Širokog Brijega, istaknuvši kako bi bez pomoći iz zraka zemaljske vatrogasne snage teško zaustavile vatrenu stihiju.

''Vatra je prijetila kućama i vatrogasci, unatoč velikim naporima, nisu mogli zadržati požar koji je uz pomoć vjetra nadirao sve jače prema kućama. Grad Široki Brijeg je zatražio pomoć od županijske Uprave civilne zaštite. Zatim smo mi poslali zahtjev za pomoć Operativnom centru Federalne uprave civilne zaštite, a oni dalje Ministarstvu sigurnosti koje je žurno reagiralo i ovim im se putem, uime cijele Županije zapadnohercegovačke, zahvaljujem. Oni su poslali zahtjev prema MUP-u Republike Hrvatske koji dalje s Ministarstvom obrane organizira intervenciju kanadera'' – rekao je Martinović.

Dodao je kako je iznimno zadovoljan brzinom kojom su riješene složene procedure pri angažiranju zračnih snaga iz susjedne Hrvatske.

''Potpora je zatražena oko 14 sati u subotu, a kanaderi su stigli odmah u nedjelju ujutro i riješili problem'' - zaključio je Martinović.

Kopirati
Drag cursor here to close