Ustraju

Poljoprivrednici Vladi HBŽ-a: Poticaji ili blokade

Na sastanku je ponovo razmatrano ne usvajanje programa poticaja u 2019. godini, priopćeno je u subotu iz Saveza.
Vijesti / Flash | 02. 11. 2019. u 09:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnicima Seljačkog saveza FBiH održali su u srijedu sastanak sa predsjednikom Vlade Hercegbosanske županije (HBŽ) sa predsjednikom Vlade Ivanom Jozićem, ministrom pravosuđa i uprave Jovom Paripovića i ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Ivica Brešićem.

Na sastanku je ponovo razmatrano ne usvajanje programa poticaja u 2019. godini, priopćeno je u subotu iz Saveza.

Nakon rasprave, na sastanku su donijeti zaključci da će Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Vlade HBŽ i Ministarstvo pravosuđa i uprave Vlade HBŽ hitno otkloniti nedostatke i usuglasiti potrebne korake da program poticaja dobije pozitivno mišljenje od Ministarstva pravosuđa i uprave.

Isti program bi se, tvrde, nakon usuglašavanja sa pozitivnim mišljenjima, dostavi u ured predsjednika Vlade te da predsjednik Vlade takav prijedlog programa stavi na dnevni red vlade i sazove sjednicu najdalje do 5. studenog 2019. godine.

Predstavnici seljačkog saveza podsjećaju da su aktivno sudjelovali u usuglašavanju zakonskih propisa u programu kako bi program dobio pozitivno mišljenje, a isti je 31. listopada 2019. upućen predsjedniku Vlade i tajništvu Vlade sa svim potrebnim pozitivnim mišljenjima.

Time su, navode, ostvarene sve zakonske pretpostavke za usvajanje programa poticaja u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji za 2019.godinu.

Iz Saveza navode kako, ako budu izigrani, poduzeti radikalne korake.

''Ukoliko vlada HBŽ  i ovaj put izigra poljoprivredne proizvođače zbog svojih unutarnjeg politikanstva, a sve na štetu poljoprivrednih proizvođača raznim ucjenama unutar vlade, bit ćemo prisiljeni na radikalne korake u zakonskim okvirima. To se odnosi na blokadu prometnica i institucija Vlade na prostoru HBŽ'', stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close