BiH na putu u EU

Politika proširenja EU je ostavljena po strani

Vijesti / Flash | 02. 04. 2017. u 11:49 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Usvajanje europskih vrijednosti u BiH i put ulaska u EU'' naziv je predavanja održanog u subotu u dvorani HKD Napredak u Brčkom Distriktu.

Predavanje su organizirali Zaklada Konrad Adenauer i Politička akademija HDZ BiH, a predavači su bili politolozi te asistenti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru Ivan Kraljević i Goran Kutle.


Ivan Kraljević (Foto: HDZ BiH Brčko Distrikt)

''Budućnost politike proširenja Europske unije umnogome će ovisiti od nadilaženja unutarnjih previranja EU. Unutarnja konsolidacija EU i određivanje budućeg smjera razvoja, rješavanje migrantskih pitanja i dovršavanje 'posla' s Velikom Britanijom kriju ključ europske perspektive zemalja Zapadnog Balkana koje se nalaze u procesu integracije. Kako su sva tri goruća problema veoma istaknuta, politika proširenja EU je ostavljena po strani. Nekad nam se čini kako se zapravo više i ne može govoriti o politici opipljivoj po svojim djelatnim učincima'', istaknuo je za Bljesak.info Ivan Kraljević, koji je izlagao na temu nezvjesnosti buduće politike proširenja EU.

Kopirati
Drag cursor here to close