Čestitke

Političari o slobodi medija - ''trebamo biti ponosni''

Povodom Svjetskog dana slobode medija....
Vijesti / Flash | 03. 05. 2019. u 10:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović uputio čestitku novinarima i novinarskim udrugama u povodu Međunarodnog dana slobode medija

''Slobodni mediji imaju krucijalan značaj za funkcioniranje demokratskog društva. Neovisno i odgovorno informiranje javnosti mora imati punu društvenu potporu i biti oslobođeno svih ograničenja osim onih koje nalažu etički i profesionalni principi.

Po najnovijem izvješću eminentne organizacije „Reporteri bez granica“ o stanju medijskih sloboda, Bosna i Hercegovina se nalazi ispred svih susjednih zemalja, kao i ispred dijela članica Europske unije. Na tu činjenicu trebamo biti ponosni i ona nam treba biti motiv da dalje gradimo i razvijamo demokratski ambijent, u cilju da se povećaju standardi u svim krajevima BiH, u korist države i svih građana'', rekao je Džaferović.

Stupanj slobode medija - razina demokracije

Stupanj slobode medija ukazuje ne to koliku je razinu demokracije dosegla neka zemlja, kaže se u čestitki koju je premijer Federacije BiH Fadil Novalić, u ime Vlade FBiH i svoje osobno, uputio novinarima i bh. medijskim kućama povodom 3. svibnja, Svjetskog dana slobode medija.

"Uvjeren da nijedno društvo i država ne mogu bez vas izboriti bitku protiv nezakonitosti i nepravde, niti postići promociju pozitivnih ljudskih i moralnih vrijednosti, pozivam vas da nam pomognete u tome, ukazujete na propuste i korigirate naše odluke. Želim i nadam se da će sloboda medija, kao osnovni stub demokratije, uskoro i kod nas postati trajna i neupitna kategorija. Potpuno je ispravno reći da između slobode medija i slobode uopće stoji znak jednakosti, što je cilj koji možemo samo zajedno postići. Iskreno čestitam ovaj vaš, ali i dan bitan za sve nas", kaže se u čestitki premijera Novalića, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Čistitke od ministrice obrane

Ministrica obrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš uputila je, u povodu Dana slobode medija, čestitku svim predstavnicima medija, redakcijama, urednicima, novinarima.

''Uime Ministarstva obrane BiH i svoje osobno, čestitam 3. svibanj - Dan slobode medija i izražavam potporu slobodi izražavanja medija, njihovoj neutralnosti i neovisnosti. Opredjeljenje Ministarstva obrane BiH je da doprinosimo ostvarenju principa efikasnosti, transparentnosti i zakonitosti, te sukladno tim principima pozivamo sve predstavnike medija na suradnju, sa željom da cjelokupno društvo u našoj zemlji prepozna značaj i ulogu medija i sudjeluje u demokratskim procesima u Bosni i Hercegovini'', navodi se u čestitki ministrice Pendeš, priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close