Sukob

Policijski službenik FUP-a teže ozlijeđen u prosvjedima ispred zgrade PFBiH

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo uhitili su D.H. (1968.) iz Zenice
Vijesti / Flash | 18. 04. 2018. u 19:41 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenik Federalne uprave policije (FUP) teže je ozlijeđen 17. travnja tijekom prosvjeda ispred zgrade Parlamenta Federacije BiH, priopćeno je danas iz FUP-a.  

FUP, u cilju objektivnog informiranja javnosti, obavještava da je, prilikom izvršavanja redovnih poslova i zadataka iz nadležnosti FUP-a, a koji se odnose na zaštitu štićenog objekta Parlamenta FBiH u Sarajevu, jučer oko 17.45 sati za vrijeme zasjedanja Zastupničkog doma Parlamenta FBiH došlo do pokušaja nasilnog ulaska u zgradu Parlamenta FBiH od jednog broja osoba koje su sudjelovali na prosvjedima ispred zgrade Parlamenta FBiH.  

Iz FUP-a, nadalje, ističu da je u tim okolnostima D.H. (1968.) iz Zenice fizički napao policijske službenike neposredno na ulazu u objekat Parlamenta FBiH, te da je tom prilikom nanio teže tjelesne ozljede načelniku Odjela uniformirane policije FUP-a, kojem je ukazana ljekarska pomoć na Klinici uregentne medicine UKC Sarajevo. 

- Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo uhitili su D.H. (1968.) iz Zenice, protiv kojeg je nakon kriminalističke obrade podnijet Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu  Županijskom tužiteljstvu  ŽS- navodi se u priopćenju iz FUP-a. 

Kako se dalje navodi, osoba D.H. je evidentirana kao višestruki povratnik u vršenju krivičnih djela - nasilničko ponašanje, izazivanje opće opasnosti pucanjem iz vatrenog oružja, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a 2013. godine zbog većeg broja izvršenih  krivičnih djela D. H. je bio predmetom kriminalističke obrade FUP-a. 

iz FUP-a je priopćeno da njihova Specijalna policijska jedinica 17. travnja nije uopće bila angažirana u okviru osiguranja, niti je vršila bilo kakve aktivnosti u vezi s istim.

Kopirati
Drag cursor here to close