Čerkez

Policijski sat ukinut bez suglasnosti Ministarstva zdravstva: Rizik snose donositelji odluke

U ovom trenutku potrebno je imati analitiku da bi se procijenilo koliki je rizik nakon ukidanja policijskog sata", rekao je Čerkez Srni.
Vijesti / Flash | 24. 04. 2020. u 18:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Kriznog stožera federalnog Ministarstva zdravstva Goran Čerkez rekao je da Stožer nije predložio ukidanje policijskog sata na teritoriji Federacije BiH, te da oni koji su donijeli mjeru moraju biti spremni da snose rizike.

"Krizni stožer federalnog Ministarstva zdravstva nije sudjelovao u donošenju te mjere. U ovom trenutku potrebno je imati analitiku da bi se procijenilo koliki je rizik nakon ukidanja policijskog sata", rekao je Čerkez Srni.

On je rekao da je Krizni stožer federalnog Ministarstva zdravstva dao prijedlog mjera za starije osobe i djecu do 18 godina, kao i zamjenu karantene drugom mjerom ograničenja kretanja.

Načelnik Federalnog stožeracivilne zaštite Fahrudin Solak ranije je kazao da je policijski sat više sigurnosna nego zdravstvena mjera.

Policijski sat je uveden na prijedlog Federalnog ministarstva unutarnjih poslova i na njihovog prijedlog je ukinut, a nakon što su se stekli uvjeti za njegovo ukidanje.

Podsjećamo, Federalni stožer civilne zaštite ukinuo je u petak policijski sat na području Federacije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close