U Banja Luci napetost ne popušta

Policija uklonila i Davidovo srce, zastupnik uhićen dva puta

Lišenje slobode uslijedilo je nakon što se nije odazvao u vrijeme kada je u skladu sa zakonom pozvan u službene prostorije radi ispitivanja na okolnosti za koje se sumnjiči.
Vijesti / Flash | 25. 12. 2018. u 15:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I improvizirano "Davidovo srce", koje su napravili članovi grupe "Pravda za Davida", uklonjeno je s banjalučkog trga, kao i prvobitno po nalogu Komunalne policije.

Jake policijske snage su na trgu, s kojeg je policija uklonila i automobil Davidovog oca Davora Dragičevića, koji je prethodno priveden u policiju zbog sumnje da je, kako je priopćeno, izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

Lišenje slobode uslijedilo je nakon što se nije odazvao u vrijeme kada je u skladu sa zakonom pozvan u službene prostorije radi ispitivanja na okolnosti za koje se sumnjiči.


Privedeni su bili i predsjednik i zastupnik PDP-a Branislav Borenović i Draško Stanivuković, ali su ubrzo pušteni.

Stanivuković je ponovo došao na trg, gdje je prosvjedovao zbog ponašanja policije, koja ga je ponovo privela.

Reagirao je i Transparency International u BiH koji osuđuje ponašanje pripadnika Ministarstva unutarnji poslova RS, te napominje da uhićenja i privođenja novinara, građanskih aktivista, bivših i sadašnjih narodnih zastupnika nisu ništa drugo do demonstracije sile i gušenje političkih i medijskih sloboda upotrebom represivnih sredstava.

''Umjesto da vodi istragu u predmetu David Dragičević, MUP RS usmjerava svoje djelovanje protiv političkih protivnika aktualne vlasti i građanskih aktivista koji zahtijevaju istinu o stradanju svog sugrađanina.  Policijskim zauzimanjem glavnog trga u Banja Luci poslana je poruka svim građanima da se drugačije mišljenje od onog kojeg zastupa aktualna vlast neće tolerirati, i da će svatko tko misli drugačije i izražava to javno biti uhićen ili politički gonjen. TI BiH posebno osuđuje primjenu brutalnosti prema obitelji Dragičević koja sve vrijeme samo nastoji saznati istinu o ubojstvu svog sina'', navodi se.

Priopćenjem za javost oglasio se i BH blok, koji je priopćio da je građanska dužnost i obveza biti uz Davora Dragičevića i ostale uhićene u Banja Luci. 

''Solidarnost je ono što nam je danas najpotrebnije, prije svega solidarnost sa Suzanom i Davorom Dragičevićem, roditeljima ubijenog Davida, koji su uhićeni jer su tražili pravdu za svoje dijete. Na njima se danas prelamaju sva zla lošeg, više desetljeća dugog antigrađanskog vladanja. To što se događa njima, ako prođe nekažnjeno, sutra se može dogoditi svakome od nas'', navodi se.

Kopirati
Drag cursor here to close