Motivi

Policija tvrdi: U RS nema napada na nacionalnoj osnovi

Policija navodi kako je sigurnost povratnika u RS zadovoljavajuća te da nema napada na nacionalnoj osnovi
Vijesti / Flash | 05. 06. 2019. u 10:49 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Opća sigurnost povratnika u Republiku Srpsku, kao i njihove imovine, bila je na zadovoljavajućoj razini u 2018., kao i u prva četiri mjeseca ove godine, ocjena je Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske.

Po evidencijama koje vodi taj resor, nisu registrirani slučajevi (krivična djela i prekršaji) motivirani na nacionalnoj, vjerskoj ili etničkoj mržnji, a koji bi mogli izazvati veću pažnju javnosti ili uznemirenost građana, a posebno onih građana koji pripadaju povratničkoj populaciji.

''Broj prijavljenih tih slučajeva iz godine u godinu je sve manji, tako da se može konstatirati da je opća sigurnost povratnika u RS, kao i njihove imovine, na zadovoljavajućoj razini'', navodi se u Informaciji o stanju sigurnosti u RS u 2018. i prva četiri mjeseca 2019. godine, koja će biti razmatrana na sjednici entitetskog parlamenta 11. lipnja.

Napominje se da policijski službenici MUPRS-a u svim prijavljenim slučajevima, odnosno incidentima sa eventualnim elementima mržnje i diskriminacije prema osobama nesrpske nacionalnosti ili njihovoj imovini, postupaju krajnje odgovorno i profesionalno, što, kako dodaju, doprinosi jačanju povjerenja povratnika u rad policije.

Tvrde da je entitetska policija sve svoje poslove i zadatke realizirala na profesionalan i korektan način, u interesu sigurnosti svih svojih građana i njihove imovine, unatoč ''ogromnog pritiska i napada određenih grupa i pojedinaca''.

U informaciji se još ističe da se trenutna sigurnosna situacija s aspekta prijetnji izvođenja terorističkih napada na području tog bh. entiteta može ocijeniti kao zadovoljavajuća, kao i ukupno stanje bezbjednosti u RS.

Kopirati
Drag cursor here to close