Traži se nova

Policija se žali: Uniforme su zastarjele

''Trenutne uniforme su zastarjele i više ne zadovoljavaju potrebe policijskih službenika u Federaciji BiH'', navodi se.
Vijesti / Flash | 16. 09. 2020. u 13:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uskoro bi se trebala pokrenuti inicijativa, odnosno prijedlog prema federalnom ministru unutarnjih poslova za izmjenu Uredbe o jedinstvenoj uniformi u Federaciji Bosne i Hercegovine, priopćeno je nakon sastanka Koordinacije Direktora Federalne uprave policije i policijskih ravnatelja kantonalnih ministarstava unutarnjuh poslova.

Kako se navodi, na osnovu inicijative će se izmijeniti izgled i kvaliteta trenutne uniforme, a čime će se ''zadovoljiti svi standardi, tehničke i specifične pojedinosti, te klimatski i geografski uvjeti potrebni za adekvatan i efikasan rad policijskih struktura u Federaciji BiH''.

''Navedena inicijativa je neophodna obzirom da je važeća Uredba donesena 2010. godine, te da su trenutne uniforme zastarjele i više ne zadovoljavaju potrebe policijskih službenika u Federaciji BiH'', navodi se.

Dodaje se i kako će se kontaktirati nadležni iz Ureda za zakonodavstvo Vlade Federacije BiH i Agencije za državnu službu Federacije BiH kako bi se utvrdilo, postoje li zakonske smetnje vezano za rješavanje statusa velikog broja policijskih službenika s promijenjenom radnom sposobnošću nakon utvrđene invalidnosti druge kategorije, kroz pokretanje inicijative, za izmjenu i dopunu Zakona o namještenicima u organima državne službe u FBiH u pogledu rješavanja navedenih pitanja.

''Predlažemo da se formira radna grupa s predstavnicima Federalne uprave policije i kantonalnih Uprava policija, u cilju usuglašavanja prijedloga za pokretanje inicijative za  izmjene Zakona o policijskim službenicima i Zakona o unutrašnjim poslovima'', navodi se.

Donesen je i zaključak da će se u intenzivirati i jačati suradnja između Federalne uprave policije i kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova po svim linijama u oblastima rada navedenih institucija, u smislu održavanja sastanaka, razmjene informacija, te provedbe zajedničkih aktivnosti.

 

Kopirati
Drag cursor here to close