Migranti

Granična policija se pojačala na istočnoj granici

Utvrđeno je i to da je u 2019. godini odvraćeno 6 006 migranata na području Zvornika, što je 25,86 % više u odnosu na 2018. godinu.
Vijesti / Flash | 12. 02. 2020. u 11:43 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ravnatelj Granične policije Bosne i Hercegovine Zoran Galić i pomoćnik za organizaciju i operacije Dragan Kulić sastali su se u Zvorniku sa zapovjednikom Postrojbe Granične policije Zvornik Muamerom Fazlagićem.

Na sastanku su razgovarali o stanju na državnoj granici, s naglaskom na istočnu granicu, kao i o mjerama koje je potrebno poduzeti kako bi se što učinkovitije odgovorilo na pritisak ilegalnih migranata, čiji priljev se očekuje na proljeće.

Utvrđeno je i to da je u 2019. godini odvraćeno 6 006 migranata na području Zvornika, što je 25,86 % više u odnosu na 2018. godinu. U ilegalnom prelasku državne granice na području Zvornika je otkriveno 311 osoba u 2019., što je za 60,73 % manje u odnosu na 2018. godinu.

Statistički podaci pokazuju da je neophodno pojačati mjere na području istočne granice. Iz navedenih razloga, formiran je iskusni tim policijskih službenika Granične policije BiH koji djeluje s ciljem pojačane kontrole nezakonitih migracija.

Unatoč problemima s kojima se svakodnevno susreće ova agencija i policijski službenici Granične policije BiH, počevši od nedostatka ljudstva i opreme, važno je istaknuti da Graničnoj policiji BiH sve vrijeme podršku u otkrivanju ilegalnih migranata pružaju pripadnici županijskih i entitetskih ministarstava unutarnjih poslova te da policijski službenici GPBiH ulažu maksimalni napor kako bi spriječili nezakonit prelazak državne granice, ali isto tako, uz mjere odvraćanja ilegalnih migranata, pripadnici GPBiH kontinuirano realiziraju ophodnje, nadzor i osmatranje, prikupljaju obavještajno-sigurnosne podatke, postavljaju zasjede i nadzorne punktove i realiziraju mješovite ophodnje uz zajedničku državnu granicu BiH sa susjednim zemljama.

Kopirati
Drag cursor here to close