Blokada grada

Policija s dugim cijevima blokirala Široki Brijeg

Prvo su blokirane ulazne točke na području Grada, a zatim i uže središte Širokog Brijega.
Vijesti / Flash | 18. 04. 2018. u 14:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu su pripadnici specijalne i temeljne policije MUP-a Županije Zapadnohercegovačke blokirali Široki Brijeg, a na cesti su bili policajci s dugim cijevima.

''Policijska vježba je počela u 13.30 sati, a završila je nešto iza 15.00 sati'', rekao je za Bljesak.info glasnogovornik MUP-a ŽZH Dražan Bošnjak.

Policajci su blokirali ulaz u Široki Brijeg iz smjera Posušja, zatim iz smjera Međugorja, Bošnjakovog brda, Oklaja i Mostara nakon čega je uslijedila blokada užeg središta grada, a mi smo zabilježili punkt kod Gradskog autobusnog kolodvora u Ulici Antuna Mihanovića te u Oklajima.

Simulirana pokazna vježba blokade Širokog Brijega urađena je prema ranije urađenim planovima blokade u slučajevima izvršenja teških kaznenih djela s elementima nasilja i upotrebe vatrenog oružja.

''Navedena pokazna vježba je imala za cilj pokazati u kojem realnom vremenu policijski službenici mogu izvršiti planiranu blokadu, a u realizaciji su sudjelovali policijski službenici Sektora uniformirane policije i PU Široki Brijeg koji su vršili blokadu na cestovnim komunikacijama na području Grada Širokog Brijega'', izjavio je za Bljesak.info glasnogovornik Bošnjak.

Podsjećamo, ranije su ove vježbe održane u Grudama i Ljubuškom.  

Kopirati
Drag cursor here to close