Ne može

Policija RS piše nove kazne zbog zastave s ljiljanima

''Navedena osoba se 20. lipnja, pored table na kojoj piše 'Dobrodošli u Republiku Srpsku', fotografirala sa ratnom zastavom takozvane Armije BiH te to objavila na društvenoj mreži Facebook.''
Vijesti / Flash | 23. 06. 2020. u 17:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: internet  / Sporna fotografija

Policija u Vukosavlju prekršajno je kaznila osobu koja se fotografirala sa, kako navode, ratnom zastavom tzv. Armije BiH, što je u zadnjih nekoliko dana drugi slučaj sankcija zbog takvih poteza građana na javnom mjestu u tom bh. entitetu.

Sankcioniran je E.LJ. sa područja općine Vukosavlje, zbog, kako je navedeno, počinjenog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske.

''Navedena osoba se 20. lipnja, pored table na kojoj piše 'Dobrodošli u Republiku Srpsku', fotografirala sa ratnom zastavom takozvane Armije BiH te to objavila na društvenoj mreži Facebook, čime je bezobzirnim ponašanjem izazvalo osjećanje uznemirenosti građana općine Vukosavlje'', tvrdi se u priopćenju iz Policijske uprave Doboj, prenosi Fena.

Prije nekoliko dana i policijski službenici Policijske stanice Pale prekršajno su kaznili osobu koja se fotografirala sa, kako su naveli u priopćenju, zastavom tzv. Armije RBiH na Vrelu Miljacke na Palama, piše Dnevnik.ba.

Potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić rekao je ranije za Fenu da u RS moraju biti svjesni da žive u državi koja je međunarodno priznata pod zastavom sa ljiljanima te da je povijesna činjenici da je 22. svibanj 1992. Republika Bosna i Hercegovina primljena u UN pod zastavom sa ljiljanima.

''Krajnje je vrijeme da postanu svjesni toga bez obzira na aktualnu politiku i prestanu sa izljevima mržnje prema simbolima i državi u kojoj žive'', kazao je Salkić, na to što se u RS negira zastava sa ljiljanima i kažnjavaju oni koji je nose.

Kopirati
Drag cursor here to close