Uhićen boskač

Rasvijetljen napad na novinara Vladimira Kovačevića

Lukač je rekao da je, nakon intenzivne istrage u proteklom razdoblju, uhićen jedan od napadača.
Vijesti / Flash | 10. 09. 2018. u 12:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Marko Čolić uhićen je zbog sumnje da je 26.kolovoza sudjelovao u fizičkom napadu na novinara BN televizije Vladimira Kovačevića. 

Ministar unutarnjih poslova RS-a Dragan Lukač danas je na izvanrednoj konferenciji potvrdio da je policija uhitila osobu inicijala M.Č., nakon istrage tog kaznenog djela ubojstva u pokušaju, a i Kovačević ga je prepoznao kao jednog od napadača. 

Za drugom osobom, koja je sudjelovala u napadu na Kovačevića, 26. kolovoza, kako je dodao, intenzivno se traga. 

''Nema političke pozadine u ovom slučaju'', rekao je Lukač ističući da vlast u RS-u nema nikakve veze s tim napadom na novinara. 

''Vidjet ćemo da li ima veze s nekim drugim političarom ili nekom drugom osobom'', dodao je. 

Lukač je rekao da je do uhićenja došlo nakon intezivne istrage u tom slučaju. Sada je, kaže, na tužiteljstvu da poduzme daljnje mjere u rasvjetljavanju tog slučaja.  Načelnik banjalučke policije Željko Spasojević je naveo da nastavljaju rad na svim okolnostima slučaja, uključujući i utvrđivanje motiva. 

Kazao je da je uhićeni od ranije poznat policiji. 

Direktor policije RS-a Darko Ćulum zahvalio je Kovačeviću na suradnji u istrazi. Kaže da se uhićeni brani šutnjom, a znaju i ime drugog potencijalnog osumnjičenog za to kazneno djelo.

Naime, novinar Televizije BN Vladimir Kovačević pretučen je 26. kolovoza u banjalučkom naselju Obilićevo, a nanesene su mu ozljede glave metalnim šipkama, zbog čega je bio hospitaliziran u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

Policijska uprava Banja Luka dostavila je 3. rujna Okružnom tužiteljstvu u ovom gradu izvještaj protiv nepoznatog izvršitelja zbog pokušaja ubojstva Kovačevića.

Tko je napadač?

Marko Čolić uhićen je pod sumnjom da je pokušao ubiti Vladimira Kovačevića, novinara BN TV, piše novinar i bloger Slobodan Vasković, a prenosi portal Buka.

Foto: 6yka.com / Marko Čolić

Čolić je boksač i član je Kluba borilačkih vještina “Hektor” iz Laktaša. Na Facebook profilu mu piše da je zaposlen u klinici "Zotović", a radi i kao izbacivač u kafeu "Balkan" u Banja Luci.

Traži se pritvor napadaču

Postupajući tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka predložio je pritvor za Marka Čolića (1987.) iz tog grada, zbog postojanja osnovane sumnje da je zajedno sa za sada, nepoznatom osobom ili više njih, počinio krivično djelo ubojstvo u pokušaju Vladmira Kovačevića, novinara BN televizije.

Kako navode iz tog tužiteljstva, osumnjičeni je, upotrebnom teleskopskih palica, zajedno sa za sada nepoznatom osobom ili više njih, 26. kolovoza oko 20.40 sati, u ulici Banović Strahinje u Banja Luci nanio teške tjelesne ozljede u predjelu glave i tijela Vladimiru Kovačeviću.

Tužitelj je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da će osumnjičeni ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke i suučesnike te iz razloga izvanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od najmanje pet godina ili teža kazna.

Pritvor je predložen jer je krivično djelo posebno teško s obzirom na način izvršenja ili njegove posljedice te što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda-uznemirenju javnosti, navode iz Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka.

Kopirati
Drag cursor here to close