Policija radi svoj posao!

Policija odgovara: Mi ne rješavamo imovinske sporove, nego štitimo javni red i mir

Vijesti / Flash | 24. 02. 2017. u 16:17 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Policija nije nadležna za rješavanje imovinsko - pravnih sporova, postoje institucije koje se tim bave i i koje trebaju riješiti problem. Policija ne štiti kriminalce i isključivo radimo na sprječavanju narušavanja javnog reda i mira'', rekao je za Bljesak.info Ljudevit Marić glasnogovornik MUP-a HNŽ, komentirajući optužbe koje su iznesene od strane direktora HP Investinga d.o.o.

Policija je, kako saznajemo od početka upoznata s cijelim predmetom, te je policija uputila inspekciji i zahtjev da izađu na teren, iako su to sami trebali učiniti.

''Hilmo Đidelija je uputio svog inspektora na teren koji je izvršio izvid prvi dan, kada je došlo do sukoba i prijepora. Tada je izdano rješenje i Pekušiću i Demiroviću. Pekušiću je naloženo da ukloni svoj šljunak koji odlaže i blokove, a Demiroviću je naloženo da ukloni ogradu koju su postavili. Rok da se to učini bio je tri dana. Sada je inspekcija na potezu da izvrši rješenja koja su izdali'', rečeno nam je iz policije, gdje navode da će oni ako im inspekcija zatraži asistenciju, asistirati.

Inače, kako saznaje Bljesak.info policija je do sada u ovom slučaju nekoliko puta intervenirala. Prvi put su izašli na teren i digli vozilo kojim je Đenan Demirović zapriječio put, odnijeli su ga paukom u policijsku upravu te su izuzeli table koje su bile nepripadajuće na tom automobilu.

''Poduzeli smo sve zakonom propisane mjere danas i jučer kada je bio sukob spriječili smo narušavanje javnog reda i mira. Kada bio prosvjed radnika ispred gradske Vijećnice policija je omogućila građanima da prometuju normalno, a radnicima da prosvjeduju, te da svatko može ostvariti svoja prava. Također, danas, kada su Demirovići opet parkirali vozilo i zapriječili put, policijske patrole su izašle na teren i podigle vozilo paukom, te je Đenanu Demiroviću izdan prekršajni nalog za odbijanje naredbe ovlaštenog policijskog službenika. Vozilo je premješteno u krug policije, za to će također biti naplaćena propisana kazna'', rečeno nam je iz policije.

Podsjetimo, kćerka direktora tvrtke HP Investing d.o.o. Sanela Pekušić rekla je kako policija nije spriječila incident, te da su stali na stranu kriminalaca.

''Okupili smo se da tražimo ustavom propisane zakone da se primjene od strane naših nadležnih gradskih, županijskih, federalnih i državnih tijela BiH. Radnici firme kao i imovina HP Investing su izloženi fizičkom nasilju i ne možemo izvršavati svoje radne obveze. Otvoreno smo postali predmet nasilja kriminalaca koji su već otprije poznati mostarskom MUP-u. Ovdje se radi o jednom klasičnom reketu od strane grupe ljudi koji na nasilan način pokušavaju sebi pribaviti materijalnu korist. S tim ciljem još od subote neprekidno blokiraju rad naših pogona, to jest separaciju, koja se nalazi na našoj zemlji, naša je imovina. Prijete uposlenicima, vlasnicima i nanose materijalnu štetu'', rekla je Pekušić optuživši MUP da nije izvršila svoje zakonske obveze te zaštitila njih i njihovu imovinu.

Đenan Demirović za Bljesak.info je ranije rekao kako ima papire ''da napravimo tu objekte po regulacionom planu, a ne da tu bude separacija koja nije legalna''.

''Obratio sam se Odjelu za prostorno uređenje da bih zatražio lokacije u gradu. Upućen sam na ove lokacije na Bišću polju. Obaviješten sam šta trebam od dokumentacije, te sam prikupio dokumente i dva idejna projekta po planu prizemlje + 1 sprat da pravim objekte kao što su na čitavom Bišću polju'', rekao je.

Marina Deronjić načelnica Odjela za urbanizam i građenje, jučer je na konferenciji za medije rekla kako "zemljište nije od gospode Demirovića''. ''Nisu podnijeli zahtjev za izdavanje odobrenja za gradnju, a urbanističku suglasnost koju je izdao Odjel za urbanizam i građenje ne daje pravo građenja", izjavila je te dodala kako navedene izvode može dobiti bilo koji građanin.

Kopirati
Drag cursor here to close