Sarajevo

Policija mora imati učinkovitu opremu

Opremanje zaštitnika bh. građana, odnosno policijskih službenika ne može, niti smije biti problem.
Vijesti / Flash | 28. 10. 2019. u 11:16 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosanskohercegovački konzorcij policijske i vojne opreme daje potporu sindikatima policijskih organa u BiH, u njihovim nastojanjima da policijski službenici dobiju najkvalitetnije uniforme i opremu.

Po riječima predstavnika Konzorcija Harisa Sejdića, proizvođači neupitno staju uz sindikalce, jer je jedini ispravan čin da čuvari javnog reda i mira budu optimalno opremljeni.

''Opremanje zaštitnika bh. građana, odnosno policijskih službenika ne može, niti smije biti problem. Podržavamo nastojanja sindikata da policija dobije profesionalnu i učinkovitu opremu, a kako bi spremno odgovorila svim izazovima sa kojima se susreću'' - rekao je Sejdić.

Istaknuo je da opremljenost policije mora biti na visokoj razini, a uniforme obvezno adekvatne i kvalitetne.

''Mišljenja sam da bi transparentna i ravnopravna konkurencija na tržištu omogućila da policajci imaju najkvalitetniju opremu, a uz to će i izdvajanja iz proračuna za te namjene biti manja, nego što je slučaj sada kada konkurencije nema ili je nedovoljna'' - dodao je Sejdić.

Bh. konzorcij policijske i vojne opreme poziva nadležne da kroz parlamente i vlade, donesu odluke koje će olakšati obavljanje policijskih poslova i zadataka, priopćeno je iz tog konzorcija.

Kopirati
Drag cursor here to close