Kaos u Jablanici

Policija tvrdi da je odradila odličan posao

Policija kaže kako je u utorak uradila sve što je mogla kako bi se prometni kolaps u Jablanici riješio
Vijesti / Flash | 23. 01. 2019. u 10:26 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Snimio čitatelj /

''Policija je nadljudskim naporima regulirala promet i odradila je odličan posao'', rekao je za Bljesak.info glasnogovornik MUP-a HNŽ-a Ljudevit Marić, komentirajući sinoćnji prometni kolaps u Jablanici.

''Mi ne možemo čistiti cestu, policija je regulirala prometi uradili smo najbolje što smo mogli. Sinoć u 18 sati PU Mostar u Bijeloj, a PU Konjic u Konjicu zaustavljao šlepere, a oni su tek prije 15 minuta pušteni u promet. Sinoć je oko 20 sati u Bijeloj bio obustavljen sav promet da se ne stvaraju čepovi te da ralice mogu nesmetano raditi. Policija je odradila svoj posao, regulirali smo promet i isključivali sve koji nemaju adekvatnu opremu'', rekao je Marić

Kaže da se danas prometuje s oprezom, de da preporučuje svim vozačima a osobito teretnim vozilima da prilagode vožnju uvjetima na cesti, jer još uvijek ima ugaženog snijega i leda.

''Policija će posao raditi i danas prema uvjetima koje diktira vrijeme i cesta. Policija je i jučer radila svoj posao i odradila je odličan posao'', zaključio je Marić.

 

Podsjetimo, direktor Cesta FBiH Ljubo Pravdić za HMS je ranije rekao kako dijelom smatra odgovornom i policiju koja mora odmah iz prometa isključivati vozila koja nemaju zimsku opremu, a to ne čini.

''Policija neće da isključuje vozila bez zimske opreme. Molili smo, zvali… Oni s nama nemaju neku kordinaciju. Policija mora isključiti vozila, pogotovo teretna koja nemaju lance na pogonskim kotačima. Bez tog mi možemo samo plakati. imamo situaciju prema Prozoru, Makljenu, tamo je ogroman snijeg, ali nema, problema jer policija isključuje vozila koja nemaju lance'', kazao je Pravdić .

Načelnik Općine Jablanica Salem Dedić za Bljesak.info je rekao kako najodgovornijima za ovaj kolaps smatra neodgovorne vozače.

''Nisam kompetentan da kažem tko je odgovoran. Međutim u velikom dijelu krivnja je na nesavjesnim vozačima autobusa, velikih teretnih vozila i prikolica koji nisu imali adekvatnu zimsku opremu i gume. Oni su prouzrokovali probleme u prometu jer su na više mjesta potpuno blokirali promet. Znači dva autobusa u prvom dijelu na izlazu iz Jablanice prema Mostaru zaustavila promet, te šleperi iz smjera Sarajeva'', rekao je Dedić.

Kopirati
Drag cursor here to close