Osnovni zadatak

Policija će pokušati stabilizirati situaciju u Bihaću

Iz MUP-a Unsko-sanskog kantona su istaknuli da većina migranata nema nikakvih dokumenata, a mnogi od njih se čak prvi put prijavljuju u Bihaću.
Vijesti / Flash | 21. 10. 2018. u 16:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

MUP Unsko-sanskog kantona izjasnit će se o zahtjevima građana Bihaća da sljedeća dva dana zaustavi dolazak novih migranata i radit će isključivo u skladu sa zakonom, s ciljem da se situacija stabilizira, rekla je glasnogovornica kantonalnog MUP-a Snežana Galić.

"MUP će se oglasiti priopćenju za javnost čim se stvari donekle stabiliziraju.

Osnovni zadatak policije je sigurnost građana i njihova potpuna zaštita. S druge strane, naravno da ćemo štititi i migrantsku populaciju i sve ćemo učiniti da ne dođe do bilo kakve eskalacije stanja na području grada Bihaća", rekla je Galić za Klix.ba.

Od početka godine u Unsko-sanskom kantonu evidentirano je oko 10.500 migranata, ali su njihovi dolasci intenzivirani u kolovozu i rujnu, kada ih je došlo oko 5.000.

Iz MUP-a Unsko-sanskog kantona su istaknuli da većina migranata nema nikakvih dokumenata, a mnogi od njih se čak prvi put prijavljuju u Bihaću, prenosi Srna.

Sa povećanim brojem migranata, došlo je i do povećanja broja kaznenih djela, posebno u Bihaću, gdje je do sada evidentirano 53.

Mnogi od prekršitelja zakona ne mogu biti izmješteni u prihvatne centre u Sarajevu zbog nedostatka smještajnih kapaciteta.

Osim toga, iz MUP-a Unsko-sanskog kantona su istaknuli da su do sada bilježili i slučajeve da se osobe koje su dobile rješenje o protjerivanju iz BiH ponovo vraćaju u ovaj kanton.

Kopirati
Drag cursor here to close