Obuka

Policajci se educirali o zločinu iz mržnje

Nakon što su tijekom 2016. godine proveli osnovne obuke o kaznenim djelima počinjenim iz mržnje za policijske službenike/ce svih županijskih MUP-ova, uspješno su pregovarali da MUP-ovi u u svoje permanentne obuke tijekom 2017. godine uključe modul o
Vijesti / Flash | 17. 07. 2018. u 09:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sarajevski otvoreni centar je tijekom 2016. godine zagovarao sa svim županijskim MUP-ovima na području FBiH da modul o zločinu iz mržnje uvrste u svoje permanentne, tj.obavezne obuke u 2017. godini. Permanentne/obavezne obuke su one koji svi policijski službenici/e unutar jednog MUP-a pohađaju i slušaju. Kada je u pitanju edukacija policijskih službenika/ca, posljednjih nekoliko godina Sarajevski otvoreni centar je intezivno i na različite načine radio na tematici zločina iz mržnje.

Nakon što su tijekom 2016. godine proveli osnovne obuke o kaznenim djelima počinjenim iz mržnje za policijske službenike/ce svih županijskih MUP-ova, uspješno su pregovarali da MUP-ovi u u svoje permanentne obuke tijekom 2017. godine uključe modul o zločinu iz mržnje.

Svi županijski MUP-ovi su tada dali svoju suglasnost i obećanje da će modul o zločinu iz mržnje biti održan. Nakon postignutih dogovora sa MUP-ovima je održan i train the trainer program na temu zločina iz mržnje, kako bi upravo policijski službenici/e koji su prošli train the trainer program tijekom 2017. godine kroz permanentne obuke dalje adekvatno educirali svoje kolege/ice.

MUP-ovi u kojima su svi policijski službenici/e prošli obuku o zločinu iz mržnje su Zapadnohercegovački, Hercegovačko-neretvanski, Zeničko-dobojski, Srednjobosanski, Bosansko-podrinjski, dok su ostali MUP-ovi educirali one policijske službenike/ce koji se mogu naći prvi na licu mjestu počinjena kaznenog djela.

 

Kopirati
Drag cursor here to close