Prosvjedi u svibnju

Policajci će na ulice

U svibnju prosvjedi policajaca ukoliko ne bude potpisan kolektivni ugovor
Vijesti / Flash | 30. 04. 2019. u 15:34 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukoliko ne dođe do potpisivanja kolektivnog ugovora, policijski službenici u Srednjobosanskoj županiji (SBŽ) organizirat će u svibnju prosvjede, izjavio je predsjednik Samostalnog sindikata policije i zaposlenika MUP-a SBŽ-a Dragan Škulj.

On je novinarima kazao kako su kolektivni ugovori potpisani za sve proračunske korisnike u SBŽ-u, osim za policiju, te da je od pregovaračkog tima Vlade SBŽ-a zatraženo da prihvati tekst bilo kojeg kolektivnog ugovora za policiju na području Federacije BiH.

''Većinu stvari smo dogovorili, međutim, osnovno oko čega se ne možemo dogovoriti je plaćanje noćnog rada i pasivnog dežurstva. U svim ostalim kantonima to je usvojeno, pa i mi tražimo da noćni rad bude plaćen s 40 posto, a da pasivno dežurstvo bude plaćeno s deset maraka po smjeni, a najviše sa 100 maraka tijekom jednog mjeseca'', naglasio je Škulj.

Skupština SBŽ-a usvojila je danas Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o plaćama i naknadama policijskih službenika SBŽ-a, kojim se, kako su naveli iz Vlade, usklađuje iznos naknada za slučajeve teške invalidnosti i bolesti, ozljeđivanja na radu i smrti, sa zakonskim odredbama na razini Federacije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close