Kiseljak

Policajac spasio dva mlada života

Vijesti / Flash | 11. 11. 2016. u 14:07 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policajac Vladimir Cetina, 9. studenog ove godine u večernjim satima kretao se svojim vozilom iz Kiseljaka u smjeru Kreševa, gdje se uputio u još jednu noćnu smjenu. U jednom trenutku vidio je da vozilo marke Opel Astra slijeće sa kolnika i da se survalo u rijeku Kreševku.

Obzirom da je rijeka nabujala, a da se vozilo prevrnulo na krov, vozilo je gotovo u potpunosti bilo pod vodom. Policajac Vladimir je odmah skočio u rijeku, ne čekajući pomoć drugih. Pomogao je da mladi vozač i njegova mlada suvozačica napuste vozilo i tako spriječio puno teže posljedice od onih koje su nastupile za ovo dvoje mladih nastradalih u ovoj prometnoj nezgodi.

Ozlijeđenim osobama pružena je medicinska pomoć u domu zdravlja Kiseljak, gdje su liječnici, na sreću, konsatirali da se radi o lakšim tjelesnim ozljedama. Ozljede je u ovoj akciji spašavanja zadobio i sam policajac i trenutno je na liječenju.

"Dužnost policajaca i njihov rad traje 24 sata, a to je na najbolji način pokazao hrabri čin pripadnika MUP-a SBŽ Travnik - policajca policijske postaje Kreševo", stoji u priopćenju MUP-a Srednjobosanske županije.

"Ovaj njegov čin u Upravi policije MUP-a Srednjobosanske županije smatramo krajnje hrabrim, profesionalnim i humanim. Iz tog razloga policajac Vladimir Cetina će biti nagrađen od strane Ministarstva, ali je on i pored toga skroman u svom izvještaju o ovom slučaju.

Navodi da bi slično vjerojatno postupio svaki drugi čovjek, te se ne smatra nekim velikim herojem.

"Mišljenja je da pomaganje ljudima treba biti usađeno u nama svima i da nijednog trenutka nije razmišljao treba li skočiti u rijeku ili sačekati pomoć. Nadamo se da će ovaj primjer podstaknuti mnoge da, ako se nađu u sličnoj situaciji, postupe isto", navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close