Srebrenica

Pokušaj kamenovanja Munire Subašić

Vijesti / Flash | 04. 07. 2017. u 16:55 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednica Udruženja majke enklave Srebrenica i Žepa Munira Subašić danas je u Srebrenici posjetila majke koje će ukopati svoju djecu 11. srpnja. Nakon te posjete boravila je u Memorijalnom centru u Potočarima gdje radila na pripremama za obilježavanje 22. godišnjice genocida, gdje je i fizički napadnuta.

U izjavi za Fenu Subašić je kazala da ju je izvjesni taksista gađao kamenom.

''Izlazeći iz centra prema našem autu pomolio se taksista koji je otvorio prozor i gađao kamenom i udario je u naše auto. Vjerojatno je imao namjeru mene da pogodi, jer sam ja bila pored auta. Udario je u auto i razbio auto, pozvali smo policiju i policija je došla i izvršila očevid'', kazala je Feni Munira Subašić.

Subašić kaže da se dosta provokacija događalo i da je slučajeve prijavljivala MUP-u, ali iz Suda iz Bijeljine su dobijali odgovor da "nemaju dovoljno dokaza".

''Mnogo je bilo provokacija, ali uvijek smo ostajali dostojanstveni, ali danas je ovo ipak prevršilo mjeru i to se događa pred obilježavanje „Petrovdanskih dana“. Pozivamo sve normalne ljude da ovaj napad osude'', rekla je predsjednica Udruženja, istučići da je nije strah provokacija i napada.

Nakon ovog incidenta nam je kazala da je dobila poziv od šefa Misije OSCE-a Jonneta Moora.

''Pojedine osobe treba na neki način distancirati, pojedine ljude je oprt zahvatila mržnja kojoj nema lijeka'', zaključila je Subašić.

Kopirati
Drag cursor here to close