''Kontramjere na blokadu prometa''

Pojedini mediji najavljuju sukobe u Mostaru

Pojedini mediji također su objavili kako su tijekom blokade magistralne ceste napadnuti i novinari te kako je više osoba koje blokiralo cestu u alkoholiziranom stanju i spremno na tučnjavu.
Vijesti / Flash | 09. 07. 2019. u 19:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Policija na prosvjedima radnika Aluminija na magistralnoj cesti M-17

Pojedini mediji iz Sarajeva iskoristili su prosvjede radnika ''Aluminija'', odnosno blokadu magistralne ceste M-17 kako bi lažnim vijestima ''zapalili'' atmosferu u BiH.

Pojedini portali tako su objavili kako  ''koordinacija boračkih udruženja HNK proisteklih iz Armije RBiH sa velikom pažnjom promatra blokadu magistralne cesteM-17 u mjestu Salakovac od strane radnika Aluminija''.

Iz ove organizacije su, navode portali, rekli da će oni uzeti stvari u svoje ruke, odnosno ''ili ići radikalno u deblokadu, ili blokirati druge dijelove grada pa tko može neka izdrži''.

Također su objavili kako su tijekom blokade magistralne ceste napadnuti i novinari te kako je više osoba koje blokiralo cestu u alkoholiziranom stanju i da je spremno na tučnjavu.

Podsjetimo, radnici Aluminija blokirali su magistralnu cestu M-17 u Salakovcu, gdje će, kako su rekli, ostati do ponoći, za kada je najavljeno gašenje Aluminija.

Aluminij je dobio pismo od Nezavisnog operatora sistema (NOS) u kojem stoji kako će im struja biti isključena danas što znači da bi ovo mogao biti konačan kraj poduzeća koje se, bez novog opskrbljivača struje, a njega službeno još nema, pogoni gase u ponoć.

Pero Bebek, predsjednik Skupštine sindikata Aluminija, rekao je kako radnici nemaju potpunu sliku.

''Direktori su rekli da od toga nema ništa. Jelka (Milićević, ministrica financija F BiH, op.a.) je izjavila da nikakve izvanredne sjednice neće biti i da možemo komotno ići'', rekao je Bebek. Naglasio je kako im doprinosi nisu uplaćeni 16 mjeseci. 

Stajalište Vlade FBiH je da se mora naći strateški partner za mostarsku kompaniju. Nakon što su u ponedjeljak propali pregovori sa švicarskim Glencorom, federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić izjavio je da Vlada FBiH nastavlja pregovore s drugim potencijalnim investitorima.

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić izjavio je u ponedjeljak, nakon sastanka s predstavnicima Glencora, kako se ta tvrtka povukla iz pregovora te dodao da Vlada FBiH nastavlja pregovore s drugim potencijalnim investitorima. 

Podsjećamo, zbog visokih cijena električne energije Aluminij nekoliko zadnjih godina posluje s gubitkom. Ukupni dug kompanije iznosi oko 400 milijuna maraka, od čega se više od pola odnosi na dug za potrošenu električnu energiju. 

Kopirati
Drag cursor here to close